top of page

Ons Verhaal

Poezen

Liv is onze onwijs leuke driekleur die op 22 maart 2020 is geboren. Wij hadden zelf al eerder een driekleurtje met lilac uit een nestje van Jolie, maar zij bleek helaas en heel klein navelbreukje te hebben. Voor ons een reden om niet met haar te willen fokken. Toen bleek dat er misschien een driekleurtje geboren kon worden bij cattery de Bibiaan, kwam dit heel mooi uit. Onze Fleur was ook zwanger en zij waren op zoek naar een Silver tabby blotched. Fleur beviel 3 dagen eerder en we hadden beiden geluk... een driekleurtje werd daar geboren en wij kregen een blotched poesje. 

Vanaf dat Liv bij ons thuis kwam, vonden wij haar geweldig! Het was alsof ze hier al jaren woonde en was ook gelijk vriendjes met onze (soms wel drukke) honden. Inmiddels is het 2024 en heeft ze 2 prachtige, gezonde nestjes van 4 kittens gehad en in 2023 1 prachtige kerel, Moos. Een geboren moeder die haar kittens tot het einde heel lief en relaxed verzorgt en opvoedt.

De stamboom van Liv kan worden opgevraagd.

Liv

22-3-2020

Elphy is onze enige tabby in de groep. Ze is geboren op 14 juni 2020 en we hebben maanden naar haar gezocht. Toen we Fleur (onze enige tabby toen) moesten laten helpen, vond ik het zo jammer om nooit meer een nestje eigenzinnige, temperamentvolle en lieve tabby's te zien opgroeien. We gingen dus op zoek naar een nieuw lief silver tabby blotched meisje, maar dit bleek niet zo makkelijk (vooral door de Corona). Maar uiteindelijk vonden we haar en waren we op slag verliefd! En nog steeds... Wat een heerlijke knuffel is Elphy! Ze wil altijd opgepakt en geknuffeld worden en ligt graag op schoot. Dit zie je niet heel vaak bij Britjes, dus ik ben blij dat we er 1 hebben nu.

De stamboom van Elphy kan worden opgevraagd.

Elphy

14-6-2020

Elphy

14-6-2020

Elphy

14-6-2020

Linne
29-5-2023

Tove
29-5-2023

Linne en Tove zijn onze 2 nieuwste aanwinsten. En ook echt aanwinsten! Wat een geweldige poezen zijn dit... Toen we besloten dat we Jolie zouden laten helpen, kwam de wens voor een nieuw poesje. Chocolate moest het worden en dan zou het natuurlijk helemaal leuk zijn als ze nog een mooi zusje zou hebben zodat ze samen konden verhuizen (iets waar wij zelf ook de voorkeur aan geven als ze hier weggaan). Ik vind lilac de mooiste kleur, dus dat was onze eerste keuze. We vonden 2 zusjes, maar deze bleken bij de controle allebei een scheef bekje te hebben. Balen! Al snel, bij toeval, kwamen deze 2 dames op ons pad. Nog geen halve dag oud, maar bij een cattery waar ik al veel goede verhalen over gehoord had. Dat zou super zijn! 

En ja, we konden een optie nemen en het lange wachten kon beginnen... Met 6 weken gingen we ze voor het eerst ontmoeten en wat waren ze lief, leuk, mooi en ze wilden heerlijk op schoot. Ik kon niet wachten tot we ze eindelijk echt konden ophalen. 2 uur rijden en zo relaxed in de auto. 

Ze zijn nu bijna 1 jaar en we hadden niets meer kunnen wensen: lief, makkelijk, schootkatten, relaxed, liggen goed in de groep en niet onbelangrijk... prachtig! Tove is een klein poesje en heel zachtaardig en rustig, zoekt je op als ze aandacht wilt, maar vermaakt zich ook prima alleen en dan het liefst in de tuin waar ze de beestjes heel interessant vindt. Linne groeide snel en is nu al een mooie grote poes met alle innerlijke en uiterlijke kenmerken die wij zo mooi vinden: prachtige kop met oranje/koperen ogen, korte vacht, compacte bouw en een dikke, korte staart. Ze is zo onwijs lief en wil altijd bij je zitten. In beide zusjes zit totaal geen kwaad en de rest van de groep vindt ze ook geweldig.

Wij hopen dat ze over een tijdje tegelijk kunnen moederen, maar dat heeft de natuur voor het zeggen.

We zijn in ieder geval ontzettend blij met ze!!

De stamboom van Linne en Tove kan worden opgevraagd.

bottom of page