top of page

Ons Verhaal

Poezen

Elfie

13-4-2016

Jolie

23-8-2016

Jolie is een Lilac tortie en de dochter van Cato. Ze is geboren op 23-8-2016 en is als enige kitten overgebleven. Haar broertje heeft helaas maar 2 dagen geleefd. Omdat zo ongeveer alles fout ging, wat fout kon gaan met Cato, hebben wij Jolie aan het begin met de hand grootgebracht. Daarom heeft zij een heel bijzonder plekje in ons hart en konden we haar niet laten gaan. Daarnaast is ze gewoon een mooie poes met haar korte dichte vacht, ronde ogen en compacte bouw.

Net als alle andere katten, gaat Jolie geregeld mee naar ons chalet in de bossen, met grote catproof veranda, waar van alles te beleven is.

Inmiddels heeft Jolie al meerdere nestjes gekregen. Stuk voor stuk prachtig compact, oersterk en zo lief....

Ook Jolie heeft goede uitslagen voor de HCM en PKD en is negatief getest op FeLV en FIV. Deze testen herhalen wij jaarlijks.

 

De stamboom van Jolie kan worden opgevraagd.

 

Liv is onze onwijs leuke driekleur die op 22 maart 2020 is geboren. Wij hadden zelf al eerder een driekleurtje met lilac uit een nestje van Jolie, maar zij bleek helaas en heel klein navelbreukje te hebben. Voor ons een reden om niet met haar te willen fokken. Toen bleek dat er misschien een driekleurtje geboren kon worden bij cattery de Bibiaan, kwam dit heel mooi uit. Onze Fleur was ook zwanger en zij waren op zoek naar een Silver tabby blotched. Fleur beviel 3 dagen eerder en we hadden beiden geluk... een driekleurtje werd daar geboren en wij kregen een blotched poesje. 

Vanaf dat Liv bij ons thuis kwam, vonden wij haar geweldig! Het was alsof ze hier al jaren woonde en het ging gelijk goed met de andere katten en ook de honden vond/vindt ze helemaal leuk... Ze is gewoon nergens bang voor. 

Inmiddels is het 2023 en heeft ze 2 prachtige, gezonde nestjes van 4 kittens gehad. Een geboren moeder die haar kittens tot het einde heel lief en relaxed verzorgt en opvoedt.

De stamboom van Liv kan worden opgevraagd.

Liv

22-3-2020

Elphy is onze laatste aanwinst en ook gelijk de laatste in onze groep. Ze is geboren op 14 juni 2020 en we hebben maanden naar haar gezocht. Toen we Fleur (onze enige tabby toen) moesten laten helpen, vond ik het zo jammer om nooit meer een nestje eigenzinnige, temperamentvolle en lieve tabby's te zien opgroeien. Van Fleur wilden we niets houden, want het enige poesje (Elfie) dat we ooit gehouden hebben was totaal niet gelukkig bij ons en ook met Fleur was de klik snel weg. Het heeft ons veel pijn gedaan om haar te herplaatsen, dus dit was voor ons geen optie. 

We gingen dus op zoek naar een nieuw lief silver tabby blotched meisje, maar dit bleek niet zo makkelijk (vooral door de Corona). Maar uiteindelijk vonden we haar en waren we op slag verliefd! En nog steeds... Wat een heerlijke knuffel is Elphy! (vernoemd door onze zoon omdat Elfie echt zijn lieverd was). Ze wil altijd opgepakt en geknuffeld worden en ligt graag op schoot. Dit zie je niet heel vaak bij Britjes, maar we hopen dat ze dit altijd zal blijven doen.

Inmiddels is het 2023 en Elphy is nog steeds de knuffel die ze aan het begin was. Een echte schootpoes, heerlijk! Helaas klikt het alleen niet zo goed met Liv, terwijl we juist hun (bijna) tegelijkertijd hadden genomen zodat ze wat aan elkaar zouden hebben. Gelukkig ligt ze verder goed in de groep. Haar tweede nestje is gisteren geboren. Een droombevalling en prachtige kittens, dus we hopen dit nog vaker mee te mogen maken...

De stamboom van Elphy kan worden opgevraagd.

Elphy

14-6-2020

bottom of page