top of page

Ons Verhaal

Kittens Jolie

Geboren op

15-10-2019

20170423_195548.jpg

Jolie

(Cattery Bundicats)

DSCN9098 (2).jpg

&

CH. Dibbes of Dyade

(Cattery of Dyade)

20191015_113940.jpg
20191016_080249.jpg

Bijgewerkt op dinsdag 26 november

Katertje Miko (lilac): geboortegewicht 101 gram gereserveerd

Katertje Draco (lilac): geboortegewicht 99 gram gereserveerd

Katertje Moos (lilac): geboortegewicht 99 gram gereserveerd

Katertje Jameson (creme): geboortegewicht 106 gram gereserveerd

Poesje Baileys (lilac): geboortegewicht 96 gram gereserveerd

Hieper de piep hoera!  


Na 5 nachten op de bank te hebben geslapen. Nou ja slapen... was het in de nacht van maandag 14 oktober op dinsdag 15 oktober eindelijk zover. De bevalling begon.

Madam had wat moeite, ondanks de keuze tussen 2 werpkisten, in 2 verschillende ruimtes, om haar rustige plekje te vinden. Maar dit plekje kwam er... De krabton (boven op de gang....) bleek toch het fijnst te zijn ;-). We hebben haar maar even haar gang laten gaan en rond 7.00 uur in de ochtend kwam het eerste kitten ter wereld! Inmiddels hadden we de ton al iets dichter naar de werpkist verschoven en voordat we hadden besloten dat Jolie toch echt moest bevallen in de kist  (we hadden natuurlijk niet voor niets ons best gedaan om de perfecte kist te maken) was daar nummer 2! Hierna konden we gelukkig, zonder veel tegensputteren van madam, de bevalling voortzetten in de "perfecte" werpkist. De rest van de bevalling liep voorspoedig en om 10 uur was Jolie moeder van 5 mooie kittens allemaal rond de 100 gram in de kleuren  lilac, creme en misschien ook lilac/creme. Dit kunnen we later pas echt goed zien. De geslachten zullen we, als we er echt helemaal zeker van zijn ook bekend maken. Met moeder en kids gaat het nu na een dag en een nacht uitstekend. Moeder is trots en blij en haar kleintjes komen goed aan.

Zaterdag 19 oktober

Vandaag zijn onze bolletjes 4 dagen oud en wat doen ze het geweldig!!

Na een droombevalling, dan nu ook eindelijk een nestje waarbij alles volgens het
boekje gaat... mama heeft genoeg melk, kindjes komen allemaal ongeveer evenveel aan (met uitzondering van meneertje creme) en mama zorgt super voor haar kroost,

maar is ook gewoon relax en komt lekker beneden bij ons kijken.

Alleen bleef ik maar nieuwsgierig naar de geslachtjes... bij vorige nestjes had ik hier weinig moeite mee, maar deze keer wilde het maar niet lukken. Toch denk ik het nu voor 90% zeker te weten en wil ik het met jullie delen. Samen met de gewichtjes en de (voorlopige) namen die wij hier weer samen hebben uitgekozen. Hier komen ze:

Katertje Rocco (lilac): geboortegewicht 101 gram / nu 152 gram 

Katertje Rafi (lilac): geboortegewicht 99 gram / nu 157 gram 

Katertje Roan (lilac): geboortegewicht 99 gram / nu 155 gram 

Katertje Rex (creme): geboortegewicht 106 gram / nu 175 gram 

Poesje Roosje (lilac): geboortegewicht 96 gram / nu 156 gram 

Zondag 27 oktober

Mama en kids doen het nog steeds voorbeeldig en ze schuifelen inmiddels ook allemaal lekker door de kist. Bij dit nestje gingen de oogjes al heel snel open, bij Rex zelfs al op dag 2, dus ze kunnen nu ook zien door wie ze zo goed verzorgd worden. 

Afgelopen week was het herfstvakantie en was het hier ook nog een stukje drukker in huis omdat we hebben geklust op de bovenetage. Hier trok Jolie zich weinig van aan, want haar kindjes bleven maar groeien... De 4 lilacjes blijven goed bij elkaar qua gewicht en zijn nu allemaal rond de 300 gram. Rex is echt niet bij te houden, want die gaat al richting 400 gram. Vreetzak!!

Zoals jullie hierboven kunnen zien hebben alle kittens in principe ook een heel goed nieuw huis gevonden, ook al kennen we nog niet iedereen persoonlijk. Dat gaat over een paar weekjes gebeuren en tot die tijd genieten wij zelf nog heerlijk van de kleine bolletjes!

Dinsdag 26 november

Omdat alle kittens al snel een nieuw huis hadden gevonden, hebben wij besloten om direct contact met de nieuwe eigenaren te hebben. Hierdoor zijn er geen foto's meer geplaatst.

bottom of page