top of page

Ons Verhaal

Kittens Jolie, 2-9-2020

Hoera!!! Vannacht is Jolie bevallen van 5 prachtige kittens!

Ze waggelde en waggelde, wat was ze dik. Met 2 weken kreeg ze al een buikje en we vreesden het ergste voor haar... 

3 nachten had ik al opgezeten met haar, maar vannacht, de vierde nacht, om 2.00 uur braken dan eindelijk haar vliezen. Wat was ik blij voor mijn schatje (en natuurlijk ook voor mezelf). Maar toen kwam de bevalling: 4 stuitliggingen waarvan 2 sterrenkijkertjes... ze had het echt heel zwaar! 5 Zwaargewichten kwamen uit haar kleine lijfje... Maar wat ben ik trots op haar!!

 

5 prachtige kindjes heeft ze op de wereld gezet en vanaf de eerste minuut was ze op en top moeder. Ze maken het goed en de kittens drinken allemaal heerlijk bij Jolie. Ik laat ze nu lekker bijkomen van alles, maar hieronder alvast de eerste informatie:

- Zo te zien zijn ze allemaal lilac, maar er kan ook nog een lilac/creme tussen zitten

- Er zitten in ieder geval 3 poesjes bij

- De gewichten zijn 97, 109, 110, 112 en 120 gram.

Hieronder alvast 2 eerste foto's:

Dinsdag 8 september

6 dagen oud zijn ze alweer. De eerste week zit er bijna op... Ze doen het alle 5 geweldig, ook al was het na de erste nacht even spannend. Jesse woog 97 gram bij de geboorte en was na 12 uur 6 gram afgevallen. Ik heb hem toen 1 keer bijgevoed omdat hij niet wilde drinken bij Jolie, maar 12 uur later was hij alweer op zijn geboortegewicht. Inmiddels heeft hij zijn broer ingehaald qua gewicht, dus hij groeit als kool! Zoals op de foto's hieronder te zien is, gaan de oogjes al een beetje open en kunnen ze binnenkort hun mama ook zien...

 

Ook Jolie is weer de trotse mama die ze altijd is. Ze is veel bij ze en komt bij elk piepje gelijk aangerend als ze even weg is. Ze heeft genoeg melk en is druk met alle wasbeurtjes. Natuurlijk brengen wij haar een paar keer per dag de heerlijkste hapjes en zit ik veel boven om te genieten van de kleintjes. Het herstel van Jolie duurt iets langer dan normaal, maar dat is logisch na zo'n heftige bevalling van stuitliggingen en deze gewichten. We houden haar goed in de gaten en zien dat het gewoon goed met haar gaat.

Inmiddels zijn ook de geslachtjes en kleuren duidelijk en hebben ze allemaal een naam, want alleen de kleur van het bandje vinden wij toch wat onpersoonlijk. Hieronder zal ik ze dus even aan jullie voorstellen:

Fedde

Lilac

Nu 191 gram

Blauw bandje

Gereserveerd

Jesse

Lilac

Nu 193 gram

Geen bandje

Gereserveerd

Aukje (nu Saar)

Lilac

Nu 200 gram

Groen bandje

BESCHIKBAAR

Bregje (nu Jet)

Lilac/creme (tortie)

Nu 202 gram

Rood bandje

BESCHIKBAAR

Noortje

Lilac/creme (tortie)

Nu 195 gram

Geel bandje

Gereserveerd

En met z'n allen!

bottom of page