top of page

Ons Verhaal

Kittens Elphy, 18-3-2023

Jaaa... Ze zijn geboren!!

Elphy en Kyle zijn gisterochtend/middag papa en mama geworden van 4 prachtige kittens. Een kort verhaaltje deze keer, want het was een bevalling volgens het boekje :-)

Zoals gewoonlijk was ik er weer een paar dagen te vroeg bij en hebben Elphy en ik eerst gezellig 3 nachten samen in de woonkamer gebivakkeerd. Ik leer het maar niet af...

Maar op dag 67 om 11.00 uur was het eindelijk zo ver en werd het eerste kitten met alle gemak geboren. Alsof het niets was, lekker relaxed. Omdat papa spotted is, was ik wel heel nieuwsgierig wat er ging komen. Kitten 1 was spotted, leuk! Een katertje.... 20 minuutjes later lag ook nr. 2 in de werpbox, een blotched katertje. Elphy regelde alles zelf en zo lagen de 2 broers heerlijk te drinken bij mams. Binnen een half uurtje lag ook hun zusje daar, nog helemaal mooi in de vlies. Een spotted meisje! Wat ging het snel... Elphy dronk lekker wat melk en toen was het tijd voor de vierde, een blotched poesje. Helemaal super! Inmiddels had Elphy 3 hele placenta's opgegeten, dus de laatste heb ik maar weggehaald.

Omdat haar buik de hele zwangerschap aan 1 kant echt een stuk dikker was, had ik het idee dat er misschien nog een 5e zou volgen, maar dit is dus niet gebeurd. Een mooi aantal met van alle 'smaken' eentje.

Geen spannende verhalen dus, maar een heerlijke rustige bevalling, waarbij hulp niet echt nodig was. Maar wat vond Elphy het fijn dat ik erbij was. Ze bleef me maar trots aankijken en wilde de hele tijd geaaid worden. Wat een liefde voelde ik voor haar!

Behalve dat alle kittens het volgens het boekje deden, hadden ze ook prachtige gewichten. Hieronder het geboortegewicht en het gewicht van zo'n 20 uur later. Mama heeft dus genoeg melk en ze hebben heerlijke ronde buikjes.

Katertje spotted: 123 gram / 147 gram

Katertje blotched: 123 gram / 142 gram

Poesje spotted: 112 gram / 137 gram!

Poesje blotched: 118 gram / 132 gram

Hieronder alvast eerste foto's:

Zoetermeer  •  bundicats@gmail.com  •  ontwerp website: ikzelf

bottom of page