top of page

Kittens Jolie 15-10-2019

Op dinsdag 15 oktober is Jolie bevallen van 5 prachtige kittens!!

Na 5 nachten op de bank slapen (lees wakker zijn....) begon het 

Hieronder alvast de eerste foto's:

Dinsdag 11 september 

De kittens zijn nu 12 dagen en hebben inmiddels allemaal hun oogjes open. Ze groeien als kool en hebben nu ook allemaal een naam:

1. Creme/wit katertje Jazz: 241 gram

2. Lilac poesje Jill: 239 gram

3. Lilac katertje Jack: 243 gram

4. Lilac/creme/wit poesje Jolene: 240 gram

5. Lilac/wit katertje Jimmy: 195 gram

Kleine Jimmy blijft een beetje achter bij de rest, maar is nog steeds ieder weegmoment voldoende aangekomen. Hij heeft ook de moeilijkste tepel uitgekozen, dus daar zal het ook een beetje aan liggen... Hij was trouwens wel de eerste die met 7 dagen zijn ene oogje opendeed om eens goed te kunnen kijken wie hem steeds komt pesten als hij lekker ligt te drinken bij mama. De meiden houden de mannen goed bij qua gewicht en het is ook duidelijk dat Jolene het allerhardst kan piepen. Niet normaal! Wel heel leuk om nu al wat karakter in ze te zien en dat wordt de komende tijd alleen nog maar duidelijker. 

Ik heb net geprobeerd om wat foto's te maken van het stel, maar dat blijkt nog lastig. Hieronder toch wat kiekjes:

 

Vrijdag 21 september

De kittens zijn nu 3 weken en staan nu gezellig in de woonkamer. De klep van de werpkist is open en ze gaan een voor een op onderzoek uit in hun kleine 'tuintje'. Mama heeft een mooie uitkijkpost gevonden en ligt daar heerlijk languit totdat ze een piepje hoort van een van de kinders. Ze eet echt veel, maar dat is wel logisch met zoveel kinderen... wij zijn het alleen niet gewend met onze kleine nestjes van hiervoor. 

Omdat ik momenteel geen baan heb, kan ik heerlijk genieten van alle ontwikkelingen die ze allemaal doormaken. Echt genieten! Kleine Jimmy en Jill zoeken elkaar vaak op om samen een dutje te doen en Jolene en Jazz zijn de stoere kittens van het stel. Ze 'rennen' steeds hun tuintje in en hangen rond bij het kittenkrabpaaltje. Jack is de vreetzak en wijkt niet van mama's tepels als ze 'thuis' is... Zo herken ik langzaam aan de karaktertjes!

Hieronder de gewichtjes van gisteren, toen ze precies 3 weken waren:

1. Creme/wit katertje Jazz: 367 gram

2. Lilac poesje Jill: 327 gram

3. Lilac katertje Jack: 378 gram

4. Lilac/creme/wit poesje Jolene: 333 gram

5. Lilac/wit katertje Jimmy: 295 gram

Vrijdag 28 september

De kittens zijn nu 4 weken en 1 dag. De afgelopen week hebben ze van alles voor het eerst gedaan... Zo spelen ze nu al door de hele tuin, klimmen ze in de kast die aan de tuin vastzit en slapen ze daar ook soms, samen met mama. De meeste kunnen nu rennen en nadat ze zichzelf ontdekt hebben, ontdekken ze nu ook steeds beter hoe leuk het is om met je broertjes en zusjes te donderen. 

Met 3 weken en 5 dagen begon ik voorzichtig met wat vast voedsel, en vooral voor Jimmy ging er een wereld open... hij smikkelt van alles wat ik hem voorzet en maakt een hele inhaalslag qua gewicht. In 2,5 dag tijd was meneer ineens ruim 50 gram aangekomen haha... Ook de rest vindt het eten heerlijk, ook al geven ze de voorkeur aan lekker vlees en kittenmousse en laten sommige de brokjes nog even liggen. 

De 2 dames hebben ook door waarvoor de kattenbak dient en ik hoop dat ze dit ook snel doorgeven aan hun broertjes, wel zo fijn voor Jolie. Met Jolie gaat het ook heel goed, echt een supermama! Ze houdt haar kinders goed in de gaten van een afstandje, maar vindt het ook prima als de kinderen lekker met ze spelen en knuffelen. 

Ze groeien allemaal super en Jack weegt bijna een pond en op een paar grammetjes bij Jimmy na, zitten ze allemaal boven de 400 gram! Hieronder weer wat foto's van afgelopen week. Helaas weer niet heel scherp en sommige door het glas genomen, maar ik hoop volgende week mooie foto's te gaan maken met de camera. 

Vanaf volgende week mogen de kittens bezoek ontvangen. Wij hopen dat er lieve mensen zullen komen zodat ze met 13 weken allemaal in een leuk en liefdevol huis terecht komen. Op dit moment zijn ze allemaal nog beschikbaar!

Zondag 7 oktober

Het is alweer een week geleden dat ik over onze schatjes schreef, maar het gaat ook allemaal zo voorspoedig... We hebben we besloten dat Jolene bij ons blijft en vanaf nu Mare heet. De eerste 3 a 4 weken vond ik het alleen heel leuk dat ze een driekleurtje was, maar nu ik zie hoe leuk haar karakter is, kan ik niets anders dan haar houden. Dit wilden de de mannen hier al vanaf dag 1, maar ik vond 5 katten en 2 honden wel genoeg. Nu zijn het er dus alweer 6... 

Deze week kregen we ook ineens veel aanvragen en vandaag komt het eerste gezin kijken voor 2 kittens. Omdat ik nog niet ben begonnen met werken (en straks ook maar 1 of 2 dagen ga werken) krijgen ze non stop aandacht van mij. Hierdoor lopen ze nu ook al bijna de hele dag vrij rond in de woonkamer en zodra ik op de grond ga zitten, heb ik binnen een minuut een berg van 5 op mijn schoot. Zo lief!

Ze eten VEEL, echt niet normaal! Vlees, mousse, vis... alles gaat erin (behalve bij Jack, die toch nog liever het liefst bij mama drinkt, maar ook wel en hapje mee eet). Dit is dan ook goed te zien aan de gewichten van 5 weken en 2 dagen:

1. Creme/wit katertje Jazz: 610 gram

2. Lilac poesje Jill: 565 gram

3. Lilac katertje Jack: 580 gram

4. Lilac/creme/wit poesje Mare: 568 gram

5. Lilac/wit katertje Jimmy: 562 gram

En deze week extra veel foto's omdat ik niet kon kiezen ;-)

Dinsdag 23 oktober

Wat genieten wij nog elke dag van de steeds groter wordende bolletjes... Ze worden met de dag mooier, brutaler en aanhankelijker!

De tuin is verdwenen, dus liggen ze overal te slapen. Maar zodra een van ons op de bank gaat zitten of liggen, komen ze 1 voor 1 bij ons liggen. Heerlijk warm en zo gezellig! Er komt steeds meer speelgoed bij, dus onze woonkamer is inmiddels een grote speeltuin waar ze dankbaar gebruik van maken. De grote krabpalen worden stoer beklommen, maar het eraf gaan is nog iets lastiger. 

Ze eten nog steeds abnormaal veel waardoor Jazz met 7 weken de 1000 gram heeft bereikt!! De rest volgt goed en groeit ook als kool...

En niets is zo verandelijk als... ons! Zo zijn de plannen nu toch nog gewijzigd. Wij zijn hier langzaamaan allemaal tot over onze oren verliefd op Jazz geworden... wat een geweldig karakter heeft deze schat en hij is daarbij de grootste knuffelkont die we ooit gehad hebben. Omdat wij vooral Britten hebben om hun leuke, lieve karakter, kunnen wij onze man niet meer laten gaan. Niet echt een logisch besluit als fokker, maar soms loopt het anders dan gepland :-) En hierbij is de wens van mijn man in vervulling gegaan... Een man in de groep! (waar we overigens niet mee gaan fokken).

 

Welkom Mees!!

Donderdag 1 november

Vandaag zijn wij met het vijftal naar de dierenarts geweest voor de eerste enting en de chip. Wat een zwaargewichten!! Met 9 weken nu allemaal rond de 1200 gram, met een uitschieter naar bijna 1400 gram!! Behalve deze goede berichten,

bleek Mare een ieniminie navelbreukje te hebben. Natuurlijk helemaal niets ernstigs, maar voor ons wel een reden om niet met haar te gaan fokken.

Maandag 26 november

Een tijdje niets geschreven omdat we steeds persoonlijk contact hebben met de nieuwe eigenaren. Maar hier dan toch nog even het laatste nieuws: Deze week zullen 4 van de 5 schatjes naar hun nieuwe huisje vertrekken. Een moeilijk moment, maar ook deze keer is het gelukt om lieve, zorgzame mensen te vinden. We kunnen ze dus met een gerust hart laten gaan... En lieve Jimmy blijft , na wat geschuif en onduidelijkheid, nog gezellig bij ons en zal half januari een blauw vriendinnetje krijgen! 

bottom of page