top of page

Ons Verhaal

Kittens Jolie, 6-8-2023

Het duurde even, maar vannacht heeft Jolie weer een topprestatie geleverd en 5 kittens op de wereld gezet.

Wij dachten na 4 eerdere nestjes van Jolie wel te weten wanneer we de kittens konden verwachten, maar ze hield ons deze keer in spanning. Ik begreep er niets van, maar aan het einde van dag 67 begonnen dan echt de persweeen. Het duurde lang voordat de eerste kwam, maar Jolie was rustig, dus geen reden tot paniek. Toen uiteindelijk bleek dat het eerste kitten al dood was (niet volgroeid) werd duidelijk dat dit de reden was waarom het zo lang duurde...

Dit was om 22.30 uur en om 23.10 uur werd het eerste levende kitten geboren met een gewicht van 109 gram. Prima in orde dus! Jolie blij dat ze nu ergens voor kon zorgen en ik blij dat het nu goed op gang kwam. Om 00.05 uur volgde lilac nr. 2. Iets minder zwaar, maar ze deed het gelijk goed. Inmiddels was het 7 augustus, maar ik hou de geboortedatum van het eerste levende kitten aan.

Ik hoopte dat er nog 2 zouden komen, creme en blauw. Creme kwam (yes, ik heb een zwak voor creme), maar dat was wel even schrikken. Hij was klein en dun en eigenlijk dacht ik dat hij niet meer leefde. Maar na flink wrijven en wat ademspray ging ineens het mondje open van de stoere man! Jeee... nu zou ik er voor gaan ook! Ik zag gelijk dat zijn placenta niet helemaal goed eruit zag, dus zal hij minder voeding hebben gekregen in de buik. Maar ondanks dat hij wat wankelig was, wist hij de weg naar de tepel snel te vinden. De grammetjes zullen er buiten mama's buik snel weer bij komen. Topper! 

Daarna duurde het nog 1,5 uur voordat het blauwe meisje zich aandiende. Relax en makkelijk vond ze haar weg en voor mij was het stel nu wel compleet. Helaas kreeg Jolie geen weeen meer, dus heb ik nog 2 uur zitten wachten op de laatste placenta die uiteindelijk om 5.50 uur kwam. Gelukkig! Maar Jolie werd niet echt rustig, ook al had ze geen weeen meer. 

Op het moment dat ik dit schrijf heeft Jolie een injectie met weeenopwekkers gekregen aangezien ik het niet helemaal vertrouw. Ze blijft snel ademen, vindt geen rust en ik voel nog steeds iets in haar buik, maar het beweegt niet. Hopelijk doet de injectie wat hij moet doen en heeft Jolie straks ook rust...

Wel heb ik de kittens inmiddels alweer gewogen en ze doen het super! Heel spannend of het goed zou gaan met het katertje, maar die is ook flink aangekomen. Ondanks dat Jolie nog niet echt klaar is, moedert ze geweldig en heeft ze weer slagroom om te geven aan haar bolletjes!

De gewichten van geboorte en om 12.00 uur:

Katertje creme: 65 gram / 77 gram

Poesje lilac (evt. tortie): 86 gram / 100 gram

Poesje lilac (evt. tortie): 109 gram / 125 gram

Poesje blauw: 100 gram / 115 gram

En hieronder alvast eerste foto's:

 

 

Dinsdag 15 augustus

En zo zijn we alweer een weekje verder... Een rustig weekje, want zoals bij de vorige nestjes is Jolie weer een topmama en kunnen de kleintjes zich geen betere mama wensen! 

De weeenopwekkers die we vorige keer aan Jolie hadden gegeven hebben niets meer gedaan, behalve mij een goed gevoel gegeven dat ze nu echt leeg is. Ook heel belangrijk natuurlijk ;-) Ze is nog een dagje onrustig gebleven, maar inmiddels is ze alweer een tijdje de rust zelve en geniet ze heerlijk van haar kindjes.

Deze doen het allemaal volgens het boekje, wat zo fijn is aangezien we al meerdere keren anders meegemaakt hebben. Ik geniet dus lekker mee met Jolie!

Dat ze goed groeien blijkt ook uit onderstaande gewichtjes. Vooral de kleine man (die ik vanaf de eerste dag al kleine boef noem) heeft mij verbaasd met zijn wilskracht. Hij doet totaal niet onder voor zijn zussen en wurmt zich overal tussendoor om goed bij 'zijn' tepel te kunnen. Leuk om te zien. Dan hebben we nog onze gillende lilac keukenmeid... Echt niet normaal hoeveel herrie zij kan produceren! Haar kleurgenootje houdt zich gelukkig een stuk rustiger en blijft lekker rustig bij me zitten. Als laatste ons blauwe meisje... Ze is nog precies zoals ze ter wereld kwam, heel relax en zoekt soms in het nest ook lekker haar eigen plekje op om te slapen. Of deze karaktertjes zo blijven is altijd de vraag, maar ik vind het leuk dat ik nu al kleine verschilletjes kan zien. Hier dan de gewichtjes van vanmorgen:

Katertje creme: 198 gram

Poesje lilac: 230 gram

Poesje lilac: 237 gram

Poesje blauw: 237 gram

Bij de 2 lilac poesjes zie ik nog geen creme verschijnen, dus waarschijnlijk zijn ze effen lilac. Maar je weet het nooit... Ook nog een nieuwtje voor het blauwe poesje, want deze dame had vanmorgen ook als enige haar oogjes al open. Zo lief!

Omdat ik het altijd heel onpersoonlijk vind om de kittens zo lang zonder naam te laten, heb ik ze ook deze keer alvast een naam gegeven. Kleine boef was het uitganspunt. Hieronder stel ik ze even voor (excuses voor kleurverschil, 2 lilac poesjes zijn nagenoeg dezelfde kleur). Er zijn 2 poesjes in optie, de combinatie is nog niet gekozen.

 

Zaterdag 26 augustus

Weer even een korte update over de kanjers van Jolie en Jolie zelf natuurlijk.

Afgelopen week stond bij mij vooral even in het teken van Liv en haar bevalling (zie pagina Liv), maar natuurlijk heb ik ook heerlijk genoten van de kittens van Jolie. Ze doen het zo goed en groeien als kool! Alle oogjes zijn uiteraard goed open nu en ze kijken wijs de wereld in...

Echt een droomnestje weer, dat doet Jolie toch steeds weer goed. We zien dat Jolie steeds vaker op pad gaat en 's nachts vaak ook nog even bij mij komt liggen zoals ze gewend is. Heel lief! Vandaag hebben we het vijftal naar de woonkamer gehaald, aangezien Jolie hier vaak is en de kittens hier ook wel aan toe zijn. Ze lopen inmiddels een beetje rond en Boef en Bibi hebben we al zien spelen met hun pootjes. Bloem is de meest rustige en Bobbi gilt het hardst en ze vinden het alle 4 lekker om gekriebeld te worden.

Vanmorgen zijn ze natuurlijk weer gewogen en dit waren de (hele goede) resultaten: 

Boef: 359 gram

Bibi (met bandje): 380 gram

Bobbi: 387 gram

Bloem: 400 gram

Hieronder ook weer foto's van vandaag en eerder deze week:

Er is nog steeds een optie op 2 poesjes. Deze mensen komen op 3 september een keuze maken. Voor de 2 andere kittens hebben we waarschijnlijk ook al een goed nieuw huisje, maar stuur gerust een mailtje.

Woensdag 6 september

Precies 1 maand oud en inmiddels alle 4 boven de 500 gram. Jolie en haar kittens doen het uitstekend en hebben een fijn nieuw huis gevonden. Bloem en Bibi blijven samen en heten vanaf nu Bloom en Novi en Boef en Bobbi gaan ook samen verhuizen en krijgen deze week hun definitieve naam te horen. 

Vanaf nu zal ik direct contact hebben met de nieuwe eigenaren en stop ik met het bijhouden van deze pagina...

Katertje Moos van Liv zoekt nog wel een nieuw huisje. Zie nestje Liv van 25 augustus 2023.

Boef
Kater creme
Beschikbaar

20230815_100629.jpg

Bobbi
Poesje lilac
2 zusjes zijn in optie, 1 nog beschikbaar

20230815_100803.jpg

Bibi
Poesje lilac
2 zusjes zijn in optie, 1 nog beschikbaar

20230815_100928.jpg

Bloem
Poesje blauw
2 zusjes zijn in optie, 1 nog beschikbaar

bottom of page