top of page

Kittens Elphy, 20-5-2024

Hoera... Elphy is weer mama geworden!

Deze keer was het al iets later in het jaar dat Elphy ging logeren bij Lennox, een kater die nog niet eerder had gedekt. Best spannend dus, maar ook leuk als het zou lukken. En ja hoor, ze zagen elkaar wel zitten en hadden het heel gezellig samen!

 

Ze werd al snel wat dikker en ze had echt een flinke buik toen het einde van de zwangerschap naderde. Aangezien de vorige 2 bevallingen heel soepel en makkelijk gingen, maakte ik me niet zoveel zorgen, wat ook weleens fijn was. De nacht van 19 op 20 mei was wat onrustig, maar om 8.30 uur begon het. Ze kon niet echt een fijn plekje vinden (terwijl ik 3 mooie werpplekken had voorbereid) en uiteindelijk koos ze voor een kleine kartonnen doos die bij het afval stond. Prima! Ondanks dat het nog even duurde, kwam nummer 1 om 10.00 uur ter wereld zonder problemen. Ook de tweede volgde snel... Maar toen vond ik het wel tijd om te verkassen naar 1 van de werpplekken. De doos was inmiddels vies en klein, maar toen ik de 2 kittens in de werpkist legde, was Elphy not amused. Snel weer terug naar de doos dus. Binnen 2 uurtjes lagen daar 5 prachtige, gezonde kittens die allemaal heerlijk dronken bij mama. Geen stuitliggingen deze keer en alles volgens het boekje. Zo fijn!

 

Elphy heeft het super gedaan en doet dat nu nog steeds. In de avond waren de kittens allemaal al goed aangekomen en vanmorgen weer. Ze zijn echt prachtig met hun diepe zwarte kleur en qua karakter verwachten we ook dat het wel goed zit met Lennox en Elphy. Beiden zijn zo lief en aanhankelijk!

 

Hieronder de gewichtjes en geslachten (1e gewicht is bij de geboorte en 2e is van vanmorgen, 20 uur later):

 

Poesje 1: 104 / 122 gram

Poesje 2: 110 / 132 gram

Katertje 1: 105 / 127 gram

Katertje 2: 109 / 135 gram

Katertje 3: 112 / 136 gram

 

Deze keer heeft onze oudste zoon de eer om de namen uit te kiezen. De volgen de volgende keer... Nu wel alvast de eerste foto's:

bottom of page