top of page

Ons Verhaal

Kittens Mare, 6-10-2022

Jippe!!! Op 6 oktober zijn Mare en Lazaro ouders geworden van 4 kittens!

Na de bevalling van Liv was het ook voor Mare alweer dag 66 en konden ook haar kittens in principe ieder moment geboren worden. Spannend dus... Omdat Mare al eerder 's nachts is bevallen, wist ik dat zij niet naar mij toe zou komen als de bevalling zou beginnen, dus werd de kamer van zoonlief klaargemaakt voor de nacht voor Mare en mij. Ik was inmiddels helemaal op en hoopte zo nog wat rust te krijgen. Het werd dinsdag, en woensdag en donderdag... Ik had na 1 nacht wel door dat ze niet opgesloten wilde worden, dus liep ze 's nachts weer vrolijk door huis. En ik er achteraan haha (ik vond het niet zo grappig meer, maar ik kan toch niet eerder slapen).

Op 6 oktober rond 17.30 uur ging ze midden in de woonkamer op de bank liggen en begon de bevalling. Ik heb haar voor de zekerheid toch maar meegenomen naar de werpkist in een warme kamer, want 8 pottenkijkers (waaronder 2 honden) leek mij niet bevordelijk voor de bevalling. Daar beviel ze binnen 2,5 uur, zonder problemen, van 4 kleine, gezonde bolletjes. Maar het leek nog niet klaar, want ze bleef hijgen, soms grommen en vooral onrustig. Wachten, wachten, wachten... Om 0.30 uur was er nog steeds niets geboren en belde ik naar de spoeddienst. Misschien waren haar weeen niet sterk genoeg ofzo. In overleg met de dierenarts hebben we besloten om nog te wachten en uiteindelijk stopte ze om 2.30 uur eindelijk met hijgen en kon ik gaan opruimen enz. Het waren alle 4 sterke gezonde kittens, ondanks het gewicht van de kleinste: 68 gram. Al snel bleek dit meisje een vechtertje, want ze duwde haar zusjes met gemak aan de kant en stopte niet meer met drinken!

Mare moest even wennen, want ze ging lekker beneden op de bank liggen, maar toen haar kindjes gingen piepen was er snel bij. Omdat er nogal wat verschil in gewicht zit tussen de kittens van Liv en Mare kon ik ze de volgende ochtend al bij Liv leggen zodat ze samen een heerlijk nest hadden/hebben met een lekkere warme plaat onder een zacht dekentje. Hier liggen ze nu gezellig met z'n allen en vanaf het eerste moment werden alle kittens door beide mama's geaccepteerd. 

Aanvulling op dit verhaal staat bij het nestje van Liv...


Zondag 9 oktober 2022

Hieronder de geslachten/gewichten van de kittens van Mare (1e gewicht is bij de geboorte en 2e is op 9 oktober):

Poesje 1, lilac: 85 gram / 118 gram

Poesje 2, blauw: 68 gram / 105 gram

Poesje 3, lilac: 77 gram / 97 gram

Katertje 4, blauw: 96 gram / 141 gram

En natuurlijk alvast een paar foto's:

Donderdag 13 oktober 2022

Hier even een update met verdrietig nieuws.

Toen het nestje van Mare geboren was leek alles helemaal goed te gaan. Ze dronken allemaal zelf en kwamengoed aan. Dit veranderde toen ik de kittens op maandagochtend ging wegen (dit doe ik 2 keer per dag). 1 lilac poesje was afgevallen, 3 gram. Geen goed nieuws, dus ben ik begonnen met haar bijvoeden. Na een voeding van mij kwam ze weer 3 a 4 gram aan (logisch), maar tijdens het volgende weegmoment was ze weer terug bij af. Ik had geen idee wat er aan de hand was, maar ik merkte wel dat het voeden steeds moeizamer ging. Ze wilde niet meer drinken. OOk de vele keren dat ik haar aanlegde bij Mare of Liv wilde ze niet. De mama's gingen haar nu ook een beetje negeren en ze lag steeds alleen. Geen goed teken... Maar afvallen deed ze niet (aankomen ook niet). Gistermiddag kwam ik weer naar boven voor een voeding en toen vond ik haar onder Liv. Helaas had ze het niet gered en dit voelen de moederpoezen heel goed aan. Dit is hoe de natuur werkt... Rust zacht, dapper meisje!

De andere kittens doen het netjes volgens het boekje en ik hoop dat ze dit ook blijven doen, want zo'n klein hummeltje verliezen is nooit leuk :(

Vanmorgen heb ik ook foto's gemaakt van beide nestjes, zodat de mensen die een optie hebben even kunnen zien hoe goed ze het doen. De oogjes gaan inmiddels langzaam open...

Nu de kittens allemaal in optie zijn, zal ik de site niet meer/minder vaak updaten en heb ik persoonlijk contact met deze mensen.

bottom of page