top of page

Kittens Fleur 2017

Op zaterdag 15-4-2017 heeft Fleur haar tweede nestje gekregen met weer 3 kittens! De bevalling ging deze keer iets moeizamer en leek ook niet gelijk goed op gang te komen, maar om 18.00 uur werd eigenlijk nog best onverwachts haar eerste meisje geboren. Een kwartier later kwam de tweede al om 18.17 uur, dus dat ging ineens snel. Daarna gebeurde er weinig, maar er zat nog zeker 1 druktemaker in. Wachten dus maar... Er kwamen niet echt weeën meer, dus Ronald ging naar beneden om te eten met de kinderen. En toen zag ik ineens 2 pootjes en een staartje, een stuitligging dus! Nog niet meegemaakt, dus Ronald er weer bij geroepen. Om 19.40 uur werd het katertje geboren en zo was het drietal compleet.
Dit wogen ze bij de geboorte:

Poesje 1: 81 gram optie

Poesje 2: 87 gram optie

Katertje: 100 gram optie

Fleur was gelijk weer een echte
moeder, maar ik merkte dat de
bevalling haar echt had uitgeput.
Ze was op!
Toch lag ze heerlijk te spinnen
met haar kindjes en ze was zo trots...

 

 

 

 

Zondag 16-4-2017 (Eerste Paasdag)

Fleur mocht een nachtje bij Mink op de kamer en steeds als ik ging kijken, lag ze tevreden met haar kindjes. Het ging dus prima!
Tijdens het paasontbijt werden de namen besproken. Ronald, Dano en Mink mochten er alledrie 1 kiezen. Al snel besloot Ronald dat het katertje Rinus moest heten, naar de fokker waar Fleur vandaan komt en waar Ronald nog wekelijks langs gaat.

Mink was ook duidelijk... Bloem ! Dit zou ook mijn keuze zijn, dus ik ook blij. Dano wilde ook een vertaling van Bloem,

dus dat werd Zahra, wat Arabisch is voor bloem.

Na het ontbijt was het 2e weegmoment:

Bloem: 91 gram

Zahra: 99 gram

Rinus: 116 gram

Het gaat dus goed met ze!

Donderdag 20-4-2017

De ukkies doen het zo goed, net als mama Fleur! Geen bijzonderheden dus... We wegen ze nog steeds 2 keer per dag en dat vindt Fleur wat minder, want ze beschermt ze met haar leven. De gewichten zijn nu:

Bloem: 154 gram

Zahra: 149 gram

Rinus: 159 gram

En hier wat nieuwe foto's:

Donderdag 27-4-2017 (Koningsdag)

Inmiddels is het alweer een week later en liggen er 2 reuzinnen en een reus in de box. We hebben de konijnenkooi vervangen door een reisbox voor kleine honden, wat iets meer ruimte en geborgenheid geeft. Fleur is wat meer gewend aan de weegmomenten, dus die gebruikt zij nu om even een rondje door huis te lopen. Ook 's avonds komt ze steeds vaker gezellig bij ons zitten in de woonkamer. 

Vandaag gaan bij alle 3 de oogjes een beetje open. Nog een paar dagen en dan kunnen ze de wereld om hun heen en hun lieve mama zien! 

Dinsdag 9-5-2017 

Wat gaat het weer snel. Inmiddels 3,5 week en alledrie rond de 400 gram! Mama doet het dus ook nog steeds super. Fleur laat ze steeds wat langer alleen en de kleintjes blijven steeds wat langer wakker. De oortjes gaan omhoog en ze trappen al voorzichtig een balletje... Zahra is wat vaker alleen en is dus niet alleen qua uiterlijk anders dan haar broer en zus, maar ook qua karakter. Rinus en Bloem spelen veel samen en liggen ook wat meer bij elkaar. Op dit moment moet ik nog steeds onder hun staartjes kijken wie wie is, want Bloem en Rinus lijken echt heel veel op elkaar Als Zahra me aankijkt smelt ik echt, wat een droppie.

Alles gaat dus supergoed en we genieten heel erg van ze!

Dinsdag 23-5-2017 

En alweer 2 weken voorbij. De kleintje zijn niet zo klein meer en eten inmiddels zelfstandig. Dit ging bij de dames heel geleidelijk, maar maar de eerste keer dat ik mijn vinger met mousse voor Rinus hield, beet hij er zo hard in... En vanaf toen was hij ook gelijk klaar bij Fleur. Nu zie ik de meisjes nog af en toe lekker bij Fleur drinken.

Ze zijn veel meer wakker en spelen heel leuk samen. Zahra is wat rustiger en wat meer op zichzelf, maar Bloem en Rinus zoeken elkaar veel op! Er staat een grotere krabpaal in hun 'hok', waar ze zich lekker op uitleven.

De kattenbak wordt inmiddels ook gebruikt waar hij voor bedoeld is, maar eerst lagen ze er vooral in te slapen :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 15 juni 2017

Even een korte update... De kleintjes zijn geen kleintjes meer en groeien als kool! Ze zijn alledrie van alles aan het ontdekken en vinden het ook geweldig in onze grote kattenren. Ze mogen nog steeds af en toe bij Fleur aan de melkbar, wat heel lief is om te zien. Bij het eerste nestje van Fleur stopte ze hier na 5 weken van de ene op de andere dag mee, dus wij denken dat ze zich nu al meer een moeder voelt.

Onze grootste zorg is ook voorbij, want waarschijnlijk hebben we voor allemaal een supergoed huis gevonden! Er blijven er 2 bij elkaar (waarschijnlijk Bloem en Rinus) en ook Zahra zal het naar haar zin krijgen. Komens weekend komt het nieuwe personeel kijken en knuffelen...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 19 juni 2017

Vandaag gingen de kittens voor het eerst op bezoek bij de dierenarts. Aan de reisbox waren ze al helemaal gewend en ook het autoritje was geen probleem. Helaas moesten we lang wachten, maar het was heerlijk koel in de wachtruimte (buiten 29 graden). En wat waren ze stoer! Geen kik bij de entingen en bij het zetten van de chip, moest alleen Zahra even piepen. Ahhh... Ze zijn alledrie helemaal goedgekeurd en ze zijn ook even officieel gewogen. Hieronder de gewichten:

Bloem (vanaf nu Lola): 1050 gram

Rinus (vanaf nu Mac): 1060 gram

Zahra (blijft Zahra): 940 gram

Mooie gewichten voor de 9 weekjes die ze nu zijn!

Nu gaat het aftellen weer beginnen en wat zal ik het weer moeilijk hebben als ze weggaan. Maar we zijn heel blij dat we ook deze keer weer perfecte huisjes voor ze gevonden hebben. Dat maakt het afscheid straks iets minder moeilijk...

bottom of page