top of page

Ons Verhaal

Kittens Liv, 3-10-2022

Hoera!!! Op 3 oktober zijn Liv en Fado ouders geworden van 4 kittens! Helaas is 1 kitten al snel overleden.

Ik kan het niet laten, dus vanaf zaterdagnacht zat ik alweer bij Liv te wachten. Nog 2 dagen tot de uitgerekende datum, maar net als vorige keer was niet precies duidelijk wanneer haar eerste dekking was. Op zondag verloor ze haar slijmprop, dus ook op zondagnacht zat ik paraat. Mare en Liv waren beiden op 3 oktober uitgerekend (dag 65), maar over Mare maakte ik me nog geen zorgen, daar rekende ik nog nergens op voor dag 67.

Op maandagochtend werd Liv echt onrustig en week ze niet meer van mijn zijde. Vanaf 10.30 uur kreeg ze ook een paar persweeen en verloor ze vruchtwater en om 12.30 uur weer. Toen stopte het, dus rond 15.00 zat ik bij de dierenarts en werd er een foto gemaakt. Ze zaten nog goed, maar Liv was nog niet klaar om te bevallen. Toch ging het daarna snel en om 17.00 uur werd kitten 1 geboren en kitten 2 volgde al snel... Wat leuk, een bicolor katertje creme/wit. Hierna bleef ze persweeen houden, maar nr. 3 liet het afweten. Ruim 2 uur lang gebeurde er niets en Liv raakte uitgeput. In overleg met de dierenarts maakten we ons klaar om naar Rijswijk te gaan voor een spoedkeizersnede. Net toen we wilden gaan, kwam toch het derde kitten, lilac. De derde stuitbevalling vandaag en hij woog maar liefst 130 gram. Niets raars te zien en ook al duurde het iets langer voordat er iets gebeurde, hij deed het. Hij was wat slapjes en Liv leek hem niet helemaal te accepteren en hij wilde niet drinken. Die is doodmoe en misselijk, dachten wij... Al snel kwam toen ook het laatste kitten en kon Liv lekker gaan moederen. 3 dronken er prima, maar toen Liv steeds op kitten 3 ging liggen, wisten wij dat er iets mis was. Ik ben er de hele tijd bij gebleven om hem goed warm te houden en steeds aan te leggen, maar om 3.30 uur is de grote dapper man helaas toch gestorven.

Zondag 9 oktober 2022

Inmiddels is het nu 9 oktober en zijn de kittens inmiddels 6 dagen oud. Ik ben de afgelopen week veel bezig geweest met Mare en het slaaptekort werd steeds erger, dus was het er niet eerder van gekomen om wat te schrijven. Liv en haar reuzen doen het super! Net als vorig jaar was ze gelijk een supermama die veel bij haar kittens is en ze geweldig verzorgd. Toen in de avond van 6 oktober de kittens van Mare werden geboren, heb ik ze 1 nachtje apart gehouden, maar de volgende ochtend nam ze ook gelijk de kittens van Mare onder haar hoede (lees verhaal van Mare). Op dit moment liggen beide mama's met 7 kittens lekker bij elkaar en doen ze het goed samen (ze hebben beiden hun kwaliteiten ;)). Zo zorgt Liv nu vooral voor de melk, want net als bij het vorige nestje heeft Mare niet zo goed door dat liggend voeden beter werkt. Ze zit dus rechtop waardoor er maar een paar kittens tegelijk kunnen drinken. Ook is ze graag bij ons en laat de kittens dus geregeld bij Liv achter. Liv vindt dit prima. Maar als het op poetsen/ontlasten aankomt is Mare DE mama. Net als dat ze altijd superschoon is op haarzelf, is Mare dat ook op de kittens. Ook is Mare er altijd gelijk bij als de kittens gewogen moeten worden. Zodra ze 1 seconde op de weegschaal liggen, neemt Mare ze alweer mee in haar bek. 

Hieronder eerst de gewichten en geslachten van de kittens (eerste gewicht is bij geboorte en 2e vanmorgen):

Katertje 1, creme/wit: 112 gram / 199 gram

Katertje 2, blauw: 113 gram / 200 gram

Katertje 3, blauw: 121 gram / 208 gram

En natuurlijk alvast een paar foto's (ze waren heel beweeglijk):

Donderdag 13 oktober 2022

10 dagen oud... Met de kittens van Liv gaat alles super! Liv is een echte moeder en heeft inmiddels bijna alle 6 op zich genomen. Haar kittens zijn echte reuzen, maar wel enorme pieperds. Tijdens de weegmomenten en het verschonen piepen ze de hele boel bij elkaar terwijl er niets aan de hand is. Mannen he? ;-)

Ook van hen heb ik vanmorgen foto's gemaakt en is te zien dat de oogjes een beetje open gaan...

Nu de kittens allemaal in optie zijn, zal ik de site niet meer/minder vaak updaten en heb ik persoonlijk contact met deze mensen.

bottom of page