top of page

Ons Verhaal

Kittens Fleur 2020

Geboren 19-3-2020

Vanmorgen heeft Fleur in 1 uur en 15 minuten 4 prachtige kittens op de wereld gezet! Het ging hartstikke goed en we zijn weer supertrots op haar!! Het zijn 2 spotted en 2 blotched kittens, waarvan er 3 79/80 gram wegen en 1 89 gram. De geslachtjes zijn nog niet bekend.

Fleur en de kittens doen het heel goed en liggen nu lekker te rusten. Later volgt er meer informatie...

Woensdag 25 april

 

Inmiddels is het alweer een paar dagen later en is er hier veel gebeurd.

Na de snelle bevalling bleef ik het gevoel houden dat er iets mis was. Ik voelde nog een harde bobbel en dacht dat er nog een (dood) kitten in de buik van Fleur zat, dus zijn we een middeltjes gaan halen bij de dierenarts waardoor de baarmoeder samentrekt zodat een eventueel kitten er nog uit zou komen. Dit gebeurde niet, dus gingen we er vanuit dat de bobbel dan wel haar baarmoeder zou zijn...

Op 20 maart zag ik aan alles dat het niet goed ging met Fleur. Normaal is ze heel fel en beschermend met haar kittens en kun je zelfs de eerste dagen haar nestje niet verschonen zonder kleerscheuren. Maar nu kon en mocht alles en ze was slap, rustig en keek sloom uit haar ogen. Naar de dierenarts dus!

Geen koorts, maar ze hadden wel gelijk door dat er iets mis was. Eerst foto's maken waar het slecht op te zien was, toen een echo. Ja hoor, er zat nog een placenta vast! Deze was helemaal vastgedraaid (als een toffee) in een van haar hoorns. Daarbij had ze een grote bloeding in haar baarmoeder die inmiddels bijna in haar maag zat.

Met spoed opereren dus! Omdat wij haar dit niet nogmaals willen aandoen, besloten we dat we haar gelijk zouden laten steriliseren. Dit maakte haar operatie makkelijker en veiliger omdat dan alles eruit kon. Ze was inmiddels in korte tijd erg verzwakt, dus ze ging al met meer risico onder narcose...

Wij namen de kleintjes mee naar huis en begonnen gelijk met sondevoeding. Gelukkig bleek dit niet zo moeilijk en bleef het dus goed gaan met de kittens. 's Avonds konden we een zwak hoopje ophalen bij de dierenarts... zo zielig. Fleur ging aan de astronautenvoeding en medicatie en kreeg zoveel mogelijk rust. Gelukkig mochten de kittens wel bij haar liggen. Wij gaven melk en zorgden dat de kittens ontlast werden.

Nu is het 5 dagen later en wat een verschil!

Fleur is weer de felle moeder en voelt zich volgens ons goed. 2 dagen geleden hebben we iets gehaald om de melk beter op gang te brengen en sindsdien hoeven we steeds minder bij te voeden. Vannacht hebben we dit helemaal niet gedaan en de kleintjes waren allemaal aangekomen. Ze doen het alle 5 dus super!!!!

 

Tijd dus om het viertal voor te stellen: (m'n nichtje Femke mocht de namen uitkiezen)

Vince

Spotted

151 gram

Gereserveerd

Vigo

Spotted

134 

Gereserveerd

Vasco

Blotched

137 gram

Gereserveerd

Veerle

Blotched

140 gram

Gereserveerd

Woensdag 1 april

 

Een week later... Mama Fleur is een trotse moeder en verzorgt haar kittens prima! Wel heeft ze moeite om de kittens genoeg melk te geven, maar ze komen beetje bij beetje toch wel aan. Dit kan natuurlijk komen omdat ze voor het eerst 4 kittens heeft of natuurlijk door haar keizersnede en sterilisatie. Wij stoppen haar in ieder geval vol met heerlijke gezonde hapjes!

Afgelopen maandagnacht werden de kittens van Mare geboren, wat haar ook wel wat stress gaf. We hadden een mooie kraamkamer gemaakt voor beiden, maar zo dat ze niet echt met elkaar te maken hadden. Toch gaf dit teveel onrust voor haar omdat Mare nog geen ervaren moeder is en nog een beetje hulp van ons nodig heeft, waardoor we toch vaker op de kamer waren.

Dit loste Fleur zelf op door haar kittens te verplaatsen naar de grote reisbox in de gangkast, waar ze toen weer heerlijk ging liggen voeden. Maar Vince is al een grote jongen en binnen de kortste keren wandelde hij door de gang... Niet zo veilig dus met de trap. Nadat we nog 2 keer een goed plekje gevonden dachten te hebben (maar niet naar Fleurs zin) staat de kist nu op de kamer van onze zoon, waar ze dan hopelijk haar rust heeft gevonden.

De oogjes zijn inmiddels (bijna) open waardoor ze al weer wat meer kat worden en de wereld nu ook zelf kunnen zien!

Natuurlijk wegen we nog steeds 2 keer per dag (en soms 3 keer om te kijken of we misschien toch even moeten bijvoeden) en vanmorgen stonden de volgende gewichtjes op de weegschaal:

Vigo: 202 gram

Vasco: 200 gram

Vince: 235 gram

Veerle: 202 gram

Ik zal vanaf nu iedere week een update op de site zetten met foto's zodat iedereen op de hoogte blijft. Hieronder weer wat foto's van vandaag:

Vigo

Vince

Vasco

Veerle

Woensdag 15 april

 

Na vorige week de update en foto's via de mail te hebben gestuurd, kunnen jullie vandaag hier weer lezen hoe de week verlopen is... Morgen zijn ze 4 weken!!

De 2 nestjes houden ons flink bezig! Fleur heeft nog steeds moeite met de hoeveelheden melk die de kittens willen drinken. Ze willen natuurlijk steeds meer, dus ze komen ook steeds maar kleine beetjes aan. Toch blijft Fleur nog haar lekkere hapjes krijgen. Rauw vlees, kipfilet, vis en kittenmouse en natuurlijk brokjes, maar daar is e niet zo dol op. 2 dagen geleden zijn we voorzichtig begonnen met ditzelfde vlees aan de kittens te geven en Vigo zag het rauwe vlees wel zitten (zie foto) en vandaag wilden Vigo, Vasco en Vince wel wat mousse proberen, maar alleen van mijn vinger. Ze hebben heerlijk gesmikkeld en vanmiddag krijgen ze weer!

Fleur vindt het nog steeds heerlijk in de woonkamer en heeft geen stress. Zelfs niet toen de kittens van Mare ook naar de woonkamer kwamen. Ze gingen gezellig met z'n achten liggen slapen en als Mare kwam voeden, mochten ze ook een slokje meedrinken. Heel fijn! Totdat Mare haar kittens weer naar boven gingen verplaatsen. Geen probleem, we hebben haar gewoon een handje geholpen tot ze weer veilig in mijn kledingkast lagen. Maar toen begon het... Mare vond dat ook de kittens van Fleur beter af waren boven. Dat was niet zo handig!

 

Steeds als we even niet keken, lag er weer een boven. Fleur vond het allemaal best, maar het was niet echt handig. Het viertal van Fleur loopt al en liep dus ook de kast uit. Zo werden we 's nachts wakker om dat Vigo zat te piepen omdat hij naast de kast lag. Gelukkig lijken ze het nu geregeld te hebben en zitten ze beiden met hun eigen kittens op hun eigen etage.

Normaal gesproken mogen de kittens rond 4 a 5 weken bezoek ontvangen, maar door de Corona willen we hier nog even mee wachten. Daarom hebben de kinderen gisteren een filmpje gemaakt, zodat jullie ze wat beter kunnen zien:

 

Woensdag 29 april

 

Morgen alweer 6 weken, wat gaat de tijd hard... en wat groeien ze hard! Afgelopen week hebben ze vooral op de camping doorgebracht, wat uitstekend ging. Op zondag 19 april vertrokken de kinderen en ik met de 2 nestjes richting Brabant, de kittens van Mare waren toen ook 3 weken. Wel was het even spannend hoe het zou gaan tussen de 2 mama's en de kittens. Tot nu toe hadden we Mare boven gehouden en verliet Fleur in de woonkamer nauwelijks het nest. Op de camping ging dit iets anders... Fleur trok lekker haar eigen plan en liet Mare het werk opknappen. 8 kittens voeden terwijl zij met goedegevulde tepels lekker in het het zonnetje onder de veranda lag. Daar was ik het dus niet mee eens en ik was ook bang dat als dit nog langer zou duren, Fleur geen melk zou hebben. Vanaf toen sloot ik Fleur 3 keer per dag op in een bench, samen met haar kleintjes. Dit ging goed en al snel werden de taken weer goed verdeeld.

Toen wij na 2 dagen de kittens gingen wegen, schrok ik me rot. De kittens van Fleur waren meer dan 50 gram aangekomen haha. Arme Mare! Toch hield Mare vol en vond het heerlijk om ze allemaal te mogen voeden en een poetsbeurtje te geven. Zo lief!

Op woensdag ging ik mijn man en de honden halen. Weer spannend, want ook al hebben we daar een woonoppervlakte van bijna 60 m2, het is toch kleiner dan thuis. We hadden alles netjes afgezet met hekjes, dus de honden konden niet te dichtbij komen, en ook dat bleek goed te gaan. Iedereen had het naar z'n zin en Veerle, Vasco, Vince en Vigo hadden de tijd van hun leven samen met hun vriendjes die nu ook steeds vaker kwamen kijken.

Gek genoeg eet nog geen van de 8 kittens brokjes (hebben we nog nooit meegemaakt), maar smullen ze hun buikjes rond met heerlijk vers vlees en vis. Ook de kittens van Mare vonden het gelijk heerlijk, dus het nu een gezellige boel rond etenstijd! Helaas moeten Veerle en Tara nog niets hebben van het vlees of ander natvoer, maar we hopen dat dit snel zal komen bij Veerle (Tara is nog wel heel jong, dus dat zal een dezer dagen wel gebeuren).

De karaktertjes van de tabby's zijn inmiddels wel steeds duidelijker: 

Vigo is echt een schat die steeds bij je wilt zijn en je ook hypnotiserend aan kan blijven kijken.

Vince is een lekkere dikzak die heerlijk kan knuffelen en al kroelend in slaap valt op schoot.

Vasco is een no-nonsense katje, dus niet zo moeilijk. Superlief, maar vraagt zelf minder aandacht.

Veerle is echt het meisje uit het nest. Lief, schattig en om op te vreten. Ze heeft een aandoenlijk koppie en het lijkt of ze allemaal niet zo goed begrijpt wat er allemaal gebeurt.

Al met al een superleuk nestje waar we heerlijk van genieten!

Woensdag 6 mei

 

Ze zijn zo leuk! Echt het karakter zoals we tabby's kennen... Lekker actief, ondernemend en altijd in de weer. Ze slapen al een stuk minder en staan 's morgens al klaar voor het raampje om weer de woonkamer in te kunnen ('s nachts slapen ze wel nog in de afgezette 'tuin' omdat wij ze dan niet in de gaten kunnen houden). Ze eten ons helemaal arm, maar vinden vooral het verse vlees nog steeds geweldig!! Helaas moet Veerle nog weinig van vast voedsel weten, maar we blijven volhouden!!

De kittens van Fleur hebben afgelopen week allemaal kennis gemaakt met hun nieuwe personeel en 2 ervan hebben ook hun nieuwe naam al te horen gekregen... Vasco is Migoe geworden en Vince heet vanaf nu Spotify. Bij Veerle was al vanaf het begin duidelijk dat ze Veerle zou blijven heten.

 

Voor meer informatie over afgelopen week, kun je kijken bij het nestje van Mare... Ze doen het in ieder geval top!

Fleur

Fleur

Nu bekijken
IMG_20200427_161344.jpg
IMG_20200424_141219.jpg

Vrijdag 15 mei

 

Door omstandigheden ben ik deze week een beetje laat met de update. En omdat de kittens samen opgroeien en door 2 mama's verzorgd en opgevoed worden, zal ik vanaf nu bij 1 van de 2 nestjes een update zetten. Vandaag dus bij Fleur...

Om te beginnen gaat het goed met alle 8! De kittens van Mare zijn een stuk drukker en ondernemender geworden en spelen nu heerlijk mee met de tabby's. Een gezellige, drukke boel dus! Ze lopen nu allemaal de hele dag rond in de woonkamer en we zien dus overal slapende kittens liggen. Zo leuk, maar wel goed opletten dat we er niet op gaan zitten of staan (maar dit gaat tot nu toe helemaal goed hoor). De hoge krabpalen zijn erg gewild en het lukt de meeste kittens heel goed om erin te klimmen, zelfs tot bijna bovenin. Maar hoe dan weer eruit? Dat is lastiger... We hebben er nu stoelen onder gezet en daar maken ze dankbaar gebruik van.

De grote hondenmand is favoriet en ze liggen daar soms zelfs met z'n achten in te slapen. Ik zou er dan zo bij willen gaan liggen. De honden zelf vinden sommigen nog best spannend, wat heel goed te begrijpen is, want ze zijn best druk en heel nieuwsgierig. Eigenlijk willen de honden alleen maar spelen, maar dat begrijpen de kleintjes natuurlijk niet zo goed. Ze kunnen in ieder geval heel goed blazen! Mare vindt het ook allemaal prima, alleen Fleur vindt het iets minder. 

Inmiddels is Veerle eindelijk begonnen met zelfstandig eten, dus die zit er tijdens de maaltijden nu ook gezellig bij en krijgt nu ook een lekker bol buikje. Echt een hele opluchting! De enige die niet van natvoer houdt is Tara, maar zij is dol op brokjes, dus dat is ook geen probleem. 

Qua gewicht hebben de dikzakken van Mare de tabby's ingehaald, wat ook niet zo gek is. Fleur weegt 2,5 kg en Mare 5,5 kg.

6 van de 8 hebben hun nieuwe naam, dus wij proberen deze zoveel mogelijk te gebruiken. Soms nog een beetje lastig, vooral voor de kinderen. Maar eigenlijk is Veerle de enige die reageert op haar naam, maar die heeft hem al vanaf haar geboorte ; )

Deze week aardig wat foto's en ik heb ook een kort filmpje. Ik ga zo proberen of ik hem op de site krijg, maar vorige keer ben ik er 1,5 uur mee bezig geweest...

Fijn weekend allemaal!

Woensdag 27 mei

Zie nestje Mare...

bottom of page