top of page

Ons Verhaal

Kittens Elphy, 10-2-2022

Hoera!!! Gistermiddag zijn Elphy en Burrito ouders geworden van 4 prachtige kittens!

Aangezien Elphy altijd al mijn 'zwaan kleef aan' is, zag ik weinig verandering in haar gedrag de afgelopen dagen. Wel zag je het duidelijk rommelen en kreeg ze steeds vaker harde buiken. 's Nachts lag ze op ons bed, dus voor mij geen nachtelijke zoektochten om te kijken of de bevalling al begonnen was. 

Gisterochtend leek ze toch wat anders te doen, maar misschien wilde ik dat graag zien omdat ik hier thuis had gezegd dat ze op de uitgerekende datum zouden komen. Rond 14.00 uur heb ik me samen met Elphy afgezonderd zodat ze rust had en al snel kwam toen de slijmprop. Even zoeken voor haar waar ze wilde bevallen en uiteindelijk besloot gewoon op bed de voorkeur te hebben. De persweeen begonnen en rond 15.30 uur lag het eerste kitten op bed. Niet draaien, miauwen, hijgen enz., ze lag er gewoon. Mooi! Een beetje onwennig was het wel en omdat de tweede er ook graag uit wilde, heb ik maar een handje geholpen. en daar was nummer 2, met hetzelfde gemak. Maar wat een reus! aangezien de keukenweegschaal de dag ervoor kapot was gegaan, had ik kitten 1 op de babyweegschaal gewogen (per 5 gram)... 100 gram. 

Maar de tweede was echt een stuk groter en bleek maar liefst 130 gram te wegen. Knap dat die er ook zo makkelijk uit kwam!

Nummer 3 liet even op zich wachten waardoor ze de tijd had om haar eerste 2 kindjes even goed te poetsen en te laten drinken. Dit ging allemaal zo automatisch... Ook al had ik dit een beetje verwacht omdat ze altijd helemaal gek is op de kittens van onze andere mama's, je moet het toch maar afwachten. Tijdens het poetsen lag kitten 3 ook ineens in de werpkist (na de eerste hebben we haar maar verplaatst naar de kist, op het bed). Weer zo makkelijk en ook weer 130 gram! Vlak erna volgde de vierde. Deze keer in stuit, maar ook daar kwam ik pas achter toen ik het vliesje eraf haalde.

Sindsdien is Elphy niet meer weg te slaan bij haar kindjes en is ze echt een geboren mama. Zo trots op haar en zij op haar kindjes. Ze ligt knorrend bij ze en ze drinken allemaal super! Helaas heeft de nieuwe weegschaal vertraging met de bezorging, maar zodra hij er is, zal ik de juiste gewichtjes gaan bijhouden. Ze hebben in ieder geval alle 4 heerlijke dikke buikjes en zijn goed levendig, dus dat zal wel goed zitten!

Elphy geniet van haar heerlijke hapjes en het gaat heel goed met haar. Supertrots op mijn grote schat!!! 

De kittens zijn alle 4 black silver blotched en zoals ik het nu zie zijn het 3 katertjes en 1 poesje. Aangezien ik al heel veel aanmeldingen voor 2 kittens heb ontvangen, zullen wij uit deze mensen een keuze gaan maken zodat ze in 2 setjes zullen vertrekken (dit heeft altijd onze voorkeur).

Op dit moment zijn dus alle kittens al in optie!

Hieronder alvast eerste foto's (foto 1 is tijdens de bevalling):

Zondag 20 februari 2022

Vandaag zijn ze alweer 10 dagen oud! En wat gaat het goed met mama en de kittens...

Ik heb er echt geen omkijken naar, want Elphy zorgt voor ze precies zoals het hoort. Ze is een trotse mama, maar is ook wel makkelijk als de kist verschoond met worden of als de kleintjes gewogen moeten worden. De kittens piepen niet en liggen tevreden met hun bolle buikjes lekker bij hun moeder. Inmiddels kan de verwarming 's nachts ook weer uiten hoeven wij dus niet meer te slapen in een sauna. Heel fijn! 

De eerste 3 foto's zijn van 14-2 en de laatste is van 20-2. Zie het verschil!

Met het openen van hun oogjes zijn ze iets later dan wij gewend zijn, maar de eerste gaatjes gaan nu komen zodat ze straks ook kunnen zien wie hun mama is. Vanaf de geboorte heb ik al kleine verschilletjes gevonden, dus ze hoeven geen bandjes om. Maar zoals altijd geven wij ze wel al een naam, zodat het geen nummers zijn. Ik ga ze hieronder dan ook even voorstellen:

Boris
Kater black/silver tabby blotched
Nu 275 gram

In optie

Benji
Kater black/silver tabby blotched
Nu 284 gram

In optie

Boaz
Kater black/silver tabby blotched
Nu 277 gram

In optie

Bobbi-Lee
Poes black/silver tabby blotched
Nu 263 gram

In optie

Zoetermeer  •  bundicats@gmail.com  •  ontwerp website: ikzelf

bottom of page