top of page

Ons Verhaal

27-9-2023: Moos is inmiddels gereserveerd

Kitten Liv, 25-8-2023

Met de uitgerekende datum van 20/21 augustus was het heel lang wachten tot de bevalling eindelijk echt begon, maar op dag 70 van de zwangerschap heeft Liv dan toch een flinke zoon op de wereld gezet! 

Ik leer het ook nooit, want ook deze keer begon bij mij het nachtwaken op zondag 20 augustus al. Voor mijn doen al best laat haha... Harde buiken, onrustig, nestje maken enz., dus alles wees erna dat het echt snel zou gaan gebeuren. Maar ik voelde niets in haar buik en zag geen trapjes, maar ze was wel echt dik! 

Op dag 69 (donderdag) toch maar naar de dierenarts voor een echo, want ik hield het niet meer... ik moest weten wat er aan de hand was en uiterlijk op dag 70 zouden de kittens toch echt moeten komen. Er werd minstens 1 kloppend hartje gezien en de temperatuur van Liv was laag, dus dan zou ze binnen 24 uur echt moeten bevallen. maar weer verder wachten dus... Nog 1 nacht!

En ja hoor, om 3.00 uur 's nachts begon Liv echt te graven in de werpkist en begonnen de persweeen. Het duurde lang, maar ze vond het zo fijn dat ik bij haar was voor wat aanmoedigende woorden, lekker gekriebel aan haar kopje en het aaien van haar rug. Om 6.15 uur ging de wekker van mijn man en begon Liv te schreeuwen... Eerst een blaas, maar al snel ging deze kapot en zag ik echt een heel groot koppie, echt heel groot. Ik schrok een beetje, maar hij was erdoor dus dat was goed. het lijfje duurde even, maar al snel lag er een joekel van kitten in de kist!! Liv regelde het zelf, in tegenstelling tot eerdere nestjes, en lag daarna relax en tevreden met haar zoon uit te rusten. Ik heb hem gelijk gewogen... 140 gram!! En zo mooi, wit met blauw, een kleur die we nooit eerder hebben gehad en waar ik stiekem een beetje op hoopte.

Liv bleef rustig en na zo'n 10 minuten begon ze zichzelf te wassen. voor mij een teken dat het klaar was. spullen opgeruimd die ik niet nodig heb gehad en klaar... Heel raar, een bevalling van 1 kitten waarbij ik niet hoefde te helpen. Moeder en zoon hebben het samen super gedaan en doen dit nu nog steeds!

Na 24 uur woog hij 158 gram, dus met de melk zit het ook wel goed. Ik vind het zielig om hem af en toe zo alleen te zien liggen terwijl ze in het nest van Jolie zo lekker warm samen zijn, maar het is wat het is. Ik hem een warme knuffel bij hem gelegd voor als Liv even op pad is. Over een tijdje leg ik hem lekker bij de kittens van Jolie en heeft hij ook 4 vriendjes om mee te spelen. Zo blij weer dat we weer 2 nestjes tegelijk hebben...

Ik heb de grote man Moos genoemd en hij is op dit moment nog beschikbaar!

 

Hieronder alvast eerste foto's:

Woensdag 6 september

12 dagen oud, maar Moos lijkt al een stuk ouder. Hij weegt inmiddels namelijk 400 gram!!! Echt geen normaal gewicht voor zijn leeftijd. Maar hij heeft dan ook lekker alle melk voor zichzelf en een supermoeder tot zijn beschikking! Ze doen het dus meer dan goed samen. Liv heeft het nog prima naar haar zin in de woonkamer, zelfs nu er 2 kittens (Tove en Linne) van 14 weken bij ons zijn komen wonen en dus ook wat drukte met zich meebrengen. 

Wij hebben 2 zusjes van cattery de Nijehoeve mogen verwelkomen in onze cattery en dat vonden wij best spannend. hoe zouden de andere katten reageren en vooral Jolie en Liv met hun kleintjes... Maar het ging zo goed. Jolie accepteerde ze vanaf het eerste moment en Tove en Linne komen dus ook geregeld spelen in de kittenspeeltuin waar de kittens van Jolie verblijven.

Met Moos is nog niet zo veel te beleven want zijn leventje bestaat vooral uit drinken en slapen. Liv vindt het prima dat ze er zijn, maar blaast af en toe nog even als ze onverwachts ineens voor haar staan. Maar dit gaat zeker goedkomen. Alhoewel Moos geboren werd met al een klein puntje van zijn oogjes open, duurt het nu wel heel lang voordat ze echt open gaan. Gisteren waren ze al iets verder open en vandaag is 1 oogje goed open en zal de tweede niet zo lang meer op zich laten wachten. Dat is altijd zo'n ander gezicht, ik ben heel benieuw aangezien ik hoge verwachtingen heb van deze mooie man!

Moos is nog steeds beschikbaar, maar mag niet alleen komen te zitten in zijn nieuwe huis!

Vrijdag 22 september

Het is alweer even geleden dat ik over Moos schreef, maar hier dan weer wat nieuws... Het gaat super met Moos!

Vandaag is hij precies 4 weken oud en hij is echt te lief! Behalve dat hij echt een compact bolletje is en een heel mooi gewicht heeft (ruim 600 gram!!!), is hij ook nog eens de rust zelve. Hij laat zich lekker oppakken, laat alles lekker over zich heen komen en hij is een heerlijke knuffel! Een weekje geleden kreeg ik toch een beetje medelijden met onze kleine man, dus verplaatsten we zijn werpkist naar de kittenren waar de 4 kleintjes van Jolie rondliepen. Eerst wilde Liv niet zoveel van de andere kittens hebben in de buurt van Moos, maar naar een paar dagen vond ik Bloom (blauw kitten van Jolie) samen met Moos en Liv in de werpkist. Wat fijn om te zien dat hij nu een vriendinnetje had en dat ze lekker warm samen konden slapen. De volgende dag werd het nog mooier toen Bloom ook lekker lag te drinken bij Liv. Hierna heb ik dit nog 1 keer gezien, maar het was wel heel lief.

Inmiddels heeft hij 4 nieuwe vriendjes, welke ook al rondsnuffelen in de woonkamer. Af en toe gaat hij met ze mee op onderzoek. Je ziet dan bijna geen verschil in grootte meer, maar wel in wat Moos kan... Hij wiebelt nog een beetje, kan nog niet echt mee rennen en is vooral zichzelf nog aan het ontdekken. Lekker op zijn ruggetje met zijn pootjes spelen. En natuurlijk moet hij nog veel slapen omdat hij 19 dagen jonger is. Gelukkig vinden beide mama's het allemaal prima en helpt Liv ook goed mee met de kittens van Jolie. Zo blij dus dat we nu 2 nestjes hebben, want zo krijgt Moos toch alles mee en kan hij lekker spelen.

Gisteravond wilde ik Moos alvast een beetje kennis laten maken met natvoer, dus maakte ik een lekker papje. Zoals gewoonlijk was ik op alles voorbereid en ik verwachtte ik een kliederboel, maar zodra ik het schoteltje neerzette begon hij heerlijk te smakken en vond het heerlijk. Dat ging makkelijk, heerlijk... Alles gaat dus volgens het boekje en we genieten volop van hem!

We vinden het wel heel lastig om een goed huisje voor onze man te vinden omdat onze kittens eigenlijk altijd per 2 verhuizen. Hij heeft bij ons een speciaal plekje omdat we lang hebben moeten wachten op een kitten uit deze combinatie en hij echt zo mooi en lief is. Helaas kunnen wij hem niet houden en zal hij dus toch een keer moeten vertrekken. We hebben inmiddels al een aantal aanvragen afgewezen, vooral omdat wij absoluut niet willen dat hij alleen komt te zitten. 

Maar voor nu eerst nog wat nieuwe foto's:

Woensdag 27 september

Moos is gereserveerd. Hierbij stopt zijn verhaal dan ook op deze site...

bottom of page