top of page

Ons Verhaal

Castraten

britse korthaar, brits korthaar, creme

Cato

18-8-2014

Cato is crèmekleurig en geboren op 18 augustus 2014. Ze komt uit een warm nest en had totaal geen moeite met wennen. Ze is een flinke meid en gaat haar eigen gang, maar ze vindt het ook heerlijk om naast je op de bank te liggen en dan lekker geaaid te worden. 

Ze heeft 1 dochter, Jolie. Helaas bleek Cato bij de keizersnede geen goede baarmoeder te hebben en ze is dus gelijk geholpen. Na deze operatie moest ze nog meerdere keren geopereerd worden in korte tijd, waardoor ze niet goed voor Jolie kon zorgen. Vanaf dat het weer beter met haar ging, was ze een supermoeder en we vinden het dan ook heel jammer dat ze nooit meer kleintjes zal krijgen.

 

Jimmy site.jpg

Jimmy

30-8-2018

Jimmy is onze enige kater tussen alle meiden, iets wat Ronald al een tijdje wilde. Hij is de laatstgeboren zoon van Jolie uit haar eerste nestje en eigenlijk waren we allemaal gelijk weg van hem... Hij is een knuffel, een kluns en vooral heel lief! Hij is ruim 6 kg, maar heeft dat zelf niet echt door. Hij laat alles met zich doen en ligt altijd in je nek. Echt een geweldige schat!

Wij hebben er bewust voor gekozen om niet te gaan fokken met deze lieverd, dus hij is zo snel mogelijk geholpen.

 

 

Mare

24-10-2018

Mare (Delphine Mare op haar stamboom) is een prachtige poes! Zij is op 24 oktober 2018 geboren bij Cattery Bettyakumay. Ze is rustig en heel lief en heeft prachtige ogen en een mooie vacht. Met deze schat is mijn wens eindelijk uitgekomen... een blauw poesje! 

 

Op 30 maart 2020 kreeg ze haar eerste nestje van 6 kittens. Helaas werden 2 kittens doodgeboren. Van haar volgende 2 nestjes overleden alle kittens, dus is Mare in 2023 geholpen. Helaas... Maar sindsdien is ze niet meer bij ons weg te slaan en wil ze vooral lekker knuffelen.

Jolie

23-8-2016

Jolie is een Lilac tortie en de dochter van Cato. Ze is geboren op 23-8-2016 en is als enige kitten overgebleven. Haar broertje heeft helaas maar 2 dagen geleefd. Omdat zo ongeveer alles fout ging, wat fout kon gaan met Cato, hebben wij Jolie aan het begin met de hand grootgebracht. Daarom heeft zij een heel bijzonder plekje in ons hart en konden we haar niet laten gaan. Daarnaast is ze gewoon een mooie poes met haar korte dichte vacht, ronde ogen en compacte bouw.

Net als alle andere katten, gaat Jolie geregeld mee naar ons chalet in de bossen, met grote catproof veranda, waar van alles te beleven is.

Inmiddels heeft Jolie al meerdere nestjes gekregen. Stuk voor stuk prachtig compact, oersterk en zo lief... Maar op 7-jarige leeftijd vonden wij het wel genoeg en mag ze genieten van wat meer rust hier op de bank.

 

bottom of page