top of page

Ons Verhaal

Kittens Mare 2020

Geboren 30-3-2020

Eindelijk... Na 4 nachten waken besloot Mare vannacht om 2.15 uur (dag 69) dat het wel tijd was. Ondanks dat ik 4 nachten alleen met Mare ben geweest, besloot ze toch onze zoon wakker te maken om het aan te kondigen. Eerst in bed (waar de vliezen braken) , maar dat was het toch niet, toen in een box die eigenlijk te klein was, dat dat werd hem ook niet. Er werd een plekje gezocht in de kledingkast... alles om maar niet in de werpkist te hoeven bevallen. Omdat het daar best donker was, hebben we haar eerste kitten toch maar in de kist gelegd, maar daar was mevrouw het niet mee eens, dus verhuisde ze weer terug naar de kledingkast. Hier zijn de anderen toen ook geboren.

 

Een stuitligging. Geen probleem, maar wel zielig dat dit haar allereerste kindje ooit was. Helaas werd het 2e kitten dood geboren met een gewicht van 54 gram. snel weggehaald en toen was het alweer tijd voor nummer 3 en 4, wat Mare heel goed deed. Bij kitten 5 zag ik het alweer aankomen, deze werd ook dood geboren. Nummer 6 liet even op zich wachten, maar daar kwam ze... een prachtig lilac of cinnamon meisje. Inmiddels was het 5.45 uur en konden ze heerlijk slapen.

 

Wat heeft Mare het goed gedaan en wat zijn we trots op haar eerste nestje!!! 

Mare heeft nog wel wat moeite met haar rol als moeder, want voeden wil ze alleen zittend, wat niet heel handig is met 4 kittens. Nu leg ik haar steeds op haar zij en ze blijft al wat langer zo liggen. Ook ontlasten kent ze niet, dus binnen de kortste keren zat de hele kist onder de poep. 

Ik laat het gezinnetje nu lekker met rust, maar heb natuurlijk wel al snel naar de geslachtjes gekeken en weet het bijna zeker:

1. Poesje, blauw, 99 gram

2. Poesje, blauw, 79 gram

3. Poesje, blauw, 83 gram

4. Poesje, lilac of cinnamon, 96 gram

Woensdag 1 april

 

Inmiddels zijn de kittens van Mare ruim 2 dagen oud en groeien als kool!! Aan Mare merkte je gelijk na de bevalling al niets meer en ging weer lekker haar eigen gangetje. Niet helemaal de bedoeling, dus de eerste dag/nacht heb ik haar steeds overal vandaan geplukt en haar bij haar kindjes gezet.

 

Maar Mare heeft echt slagroom, want ondanks dat ze de eerste 1,5 dag weinig met ze had en veel alleen liet, deden ze het prima en piepten ze nooit. Een beetje hulp was dus nodig... Zo ook met het ontlasten. Wat een kliederboel maakte ze daarvan. Geen idee hoe het werkte, dus kon ik als kraamhulp een paar keer per dag het nest verschonen en de kleintjes poetsen omdat die helemaal onder zaten. Nu smeer ik een paar keer per dag roomboter op de buikjes en kontje en ze lijkt het een beetje door te krijgen.

 

Op de foto hierboven ligt ze helemaal netjes te voeden (zo had ik haar neergelegd, maar eigenlijk doet ze het liever op haar eigen manier: zittend! Beetje vreemd, maar ik laat het maar zo want ze groeien uitstekend. Het is dus wat onwennig allemaal, maar ze is een superlieve moeder die heerlijk wilt kroelen terwijl ze voedt.

Wel ben ik erachter gekomen dat het toch niet allemaal poesjes zijn. Dit is moeilijk te zien aan het begin, maar ik was er echt van overtuigd. Na 1 dag zag ik het bij 1 en gisteravond ook nog bij 1 ander... Het zijn 2 katertjes en 2 poesjes! 

Mijn moeder wilde heel graag de namen bedenken en heeft ze namen van goden gegeven... Mocht je de betekenis willen weten, dan kun je altijd mailen.

Vandaag heb ik foto's gemaakt en ondanks dat je nog niet zoveel kunt zien vind ik het tijd om het viertal voor te stellen:

Vanaf nu zal ik wekelijks een update plaatsen op de site inclusief foto's, dus tot volgende week!

Mithras

Blauw

Geboorte: 99 gram/ nu 135 gram

Gereserveerd

Deva

Blauw

Geboorte: 83 gram/ nu 116 gram

Gereserveerd

Selène

Blauw

Geboorte: 79 gram/ nu 109 gram

Gereserveerd

Tara

Lilac

Geboorte: 96 gram/ nu 129 gram

Gereserveerd

Woensdag 15 april

 

 

Na vorige week de update en foto's via de mail te hebben gestuurd, kunnen jullie vandaag hier weer lezen hoe de week verlopen is... Ze zijn inmiddels 2 weken en 2 dagen!!

Op de pagina van Fleur staat al een en anders over hoe Mare haar week is doorgekomen. Ze heeft het er maar druk mee! Voeden gaat prima, maar in de woonkamer vindt ze het (nog) niet zo leuk. Dus hebben haar kittens al flink wat plekken in huis bezocht... Tara gaat nog steeds het liefst op onderzoek uit, dus ze probeert nu steeds de kast uit te klimmen. We hebben al verhoogd (ze liggen onderin hoor), maar ik vond haar toch net weer op de grond. 

Onderin de kast hebben we ook een vak voor in een Ikea kast gezet (zie filmpje) zodat ze wat meer geborgen liggen en Mare heeft besloten dat ze daar de kittens wel wil voeden. Onbegrijpelijk... ruim 5 kg en 4 kittens!

De kinderen hebben gisteren een filmpje gemaakt van de 4, dus veel plezier met kijken en tot volgende week!

 

Woensdag 29 april

 

Het verslag van afgelopen week kun je lezen op de pagina van Fleur, met hieronder nog een kleine aanvulling.

De kittens van Mare en Mare zelf doen het supergoed. Wel merken wij best een verschil tussen de 2 nestjes. Zodra de kittens van Fleur konden lopen, was dat ook hetgeen wat ze het liefste deden... op onderzoek uit! Natuurlijk kunnen de kittens van Mare dit ook, maar ze zijn toch vaak nog te vinden op hun slaapplekje. Ze wandelen wel wat rond en spelen heel lief met de kleintjes van Fleur, maar zoeken daarna graag de rust weer op. Natuurlijk ligt dit nog wel een beetje aan de leeftijd, maar ook zeker aan hun karakters. Bekend is dat tabby's wat temperamentvoller zijn en zeker als Fleur je mama is ;-) 

Bij het viertal van Mare zie je goed de karakters van papa en mama terug... relax, rustig en makkelijk. Ook al is Deva graag bij mama en moet hij een beetje piepen als je hem weghaalt bij zijn zusjes en broertjes. Hier dus nog niet zoveel nieuws over hoe ze zijn, behalve heel lief en mooi natuurlijk!

Woensdag 6 mei

 

Weer een week voorbij, dus alle kittens zijn weer een weekje wijzer, zelfstandiger en zwaarder. 

Afgelopen week zijn bijna alle nieuwe eigenaren op bezoek geweest (volgens de Coronaregels) en hebben zelfs al 1 kitten van Mare hun nieuwe naam gekregen. Mithras heet vanaf nu Louie.

We gaan eindelijk wat verschil zien in de koppies, ook al blijven de karakters van de 3 blauwe kittens eigenlijk hetzelfde. De kittens mogen nu bijna de hele dag los rond in de woonkamer en die doen de tabby's dan ook en Tara gaat de helft van de tijd gezellig mee en klimt dan ook op de bank en rent achter elkaar aan. Waarschijnlijk gaat dit bij de rest ook wel komen, ze zijn natuurlijk ook nog 11 dagen jonger.

Nu de kittens rondlopen zijn de mama's extra alert, de honden lopen hier namelijk ook rond. Dit gaat op zich wel goed, alleen zijn de honden best enthousiast en vooral Bodhi nogal lomp. Ze moeten gewoon even wennen aan elkaar. Als laatste... de kittens en andere katten zijn eergisteren allemaal ontwormt en geen van de kittens heeft hier last van gehad. 

Wij vertrekken straks weer voor een paar dagen naar de camping. Kunnen ze lekker in het zonnetje liggen onder de veranda!

Vrijdag 15 mei

 

Het verslagje van de afgelopen week staat bij Fleur...

Woensdag 27 mei

 

Vandaag weer een update bij het nestje van Mare. Maar eigenlijk is het inmiddels echt 1 grote familie, want ze hebben het echt leuk samen!

De tabby's hebben vorige week hun eerste enting gehad en chip. Ook zijn ze helemaal nagekeken en alles was goed met alle vier! (geen navelbreukjes, balletjes allemaal al ingedaald en geen hartruis)

Onze kittens zijn met 9 weken eigenlijk altijd wel boven de 1000 gram, maar deze keer kwam alleen Spotify daar aan en bleef de rest er iets onder. Misschien door de start met sondevoeding of omdat ze nog geen brokjes aten, maar absoluut geen reden tot zorgen want ze zijn zeker niet te mager...

De kittens van Mare hebben volgende week dinsdag hun eerste bezoekje aan de dierenarts en krijgen dan enting en chip. En met deze gewichtjes zit het zeker goed hoor, wat een dikke bolletjes zijn dat inmiddels!

Op de camping lopen ze nu allemaal vrij rond in ons chalet, in de kattenren en de catproof veranda. Ze vinden het geweldig en vallen vaak over elkaar heen als ze op vliegjesjacht zijn. Hier thuis staan de deuren nu ook open en kunnen ze dus op drie verdiepingen komen. Helemaal boven staat er sinds een week een hele grote, stevige nieuwe krabpaal met wel 8 grote slaapplekken en vooral de tabby's liggen daar graag samen met onze andere katten. We merken wel dat de kittens van Mare alles nog iets spannender vinden, maar ze doen meestal stoer mee!

Helaas is Mare ruim 2 weken krols geweest en besloot toen vooral aan zichzelf te denken en veel bij Jimmy te blijven ;-) Wij denken dat dit de reden is dat ze nu helemaal niet meer voedt, maar misschien komt het ook wel omdat het haar eerste nestje is. Fleur is zo lief om geregeld te gaan liggen zodat ze alle 8 nog een slokje kunnen halen bij haar. 

Nog een paar weekjes en dan zullen ze allemaal met veel liefde door jullie in huis genomen worden, maar tot die tijd genieten wij enorm van ze en zie ik er alweer tegenop dat deze schatjes straks niet meer door huis zullen spelen en zoveel gezelligheid zullen brengen.

Hieronder nog een aantal foto's van op de camping (en 1 lui blauwtje hier thuis (ik wilde hem/haar niet wakker maken om te kijken wie het was, sorry)...

 

Mare

Mare

Nu bekijken
bottom of page