top of page

Ons Verhaal

Kittens Jolie, 11-9-2021

Hoera!!! Gistermiddag/avond is Jolie bevallen van 4 prachtige kittens!

 

Tijdens de logeerpartij bij Lazaro was het niet echt duidelijk wanneer ze gedekt was, dus heb ik vanaf dinsdag vol spanning zitten wachten. Wat duurde het lang! Maar op zaterdagmiddag was het dan eindelijk zover, de bevalling ging echt beginnen. We hadden boven op 5 verschillende plaatsen werpplekken (kist/doos/kast) gemaakt omdat Jolie en Liv ongeveer tegelijk waren uitgerekend. Maar Jolie was er niet tevreden mee, dus die hopte van plek naar plek. Vliezen gebroken, veel persen en hijgen, maar na bijna 1,5 uur nog niets te zien. En dat terwijl Jolie normaal heel makkelijk bevalt...

Dierenarts gebeld en afspraak gemaakt voor eventuele keizersnede, maar tijdens het gesprek bleek het niet meer nodig. Eerste kitten was in aantocht!

Ik weet niet hoe het komt, maar onze kittens worden altijd in stuit (en vaak als sterrenkijker) geboren. Ook zo bij dit nestje! 

Na een hele lange start, ging de rest van de bevalling best voorspoedig, ook al bleef Jolie steeds wisselen tussen de plekken en wilde ze absoluut niet op een matje bevallen. Ach ja, beetje eigenwijs!

Tijdens de geboorte van het 4e kitten, begon ook de bevalling van Liv. Even stressen, want Jolie had nog geen vaste plek en ik wist bijna zeker dat er nog een kitten bij Jolie in moest zitten (niet dus).
Uiteindelijk vonden alle kittens makkelijk hun plekje bij mama. Hieronder dan wat meer informatie. Het eerste gewicht is het geboortegewicht en de tweede van de ochtend erna (12-9). Ze groeien dus goed!! 

Kitten 1: Creme, 111/126 gram, kater

Kitten 2: Blauw, 107/115 gram, kater

Kitten 3: Lilac, 104/119 gram, kater

Kitten 4: Blauw/creme (tortie), 95/107 gram, poes

Aangezien het best lastig is om de geslachten nu al te bepalen, kan dit nog veranderen. Waar zeker achter staat, is gezien de kleuren ook echt zeker.

Hieronder alvast 2 eerste foto's:

Zaterdag 18 september

Vandaag zijn ze alweer 1 week oud! En wat is het allemaal goed gegaan... Na veel pech de afgelopen jaren, is dit zo'n verademing. Kittens komen goed aan, hoeven niet bijgevoed te worden, Jolie en Liv zijn de beste moeders die de kittens kunnen wensen en ze genieten er ook echt van samen. Dit is genieten!

Na de 2 bevallingen brachten we de moeders met kroost naar de kraamkamer. Lekker rustig, geen kinderkamer en weg van alle andere huisdieren. Vanaf het eerste moment besloot Jolie dat zij Liv wel even wegwijs zou gaan maken, dus binnen 5 minuten zat Jolie bij Liv in de werpkist en kon Liv alleen maar toekijken. Na een paar keer Jolie te hebben teruggezet bij haar eigen kindjes, leek het erop dat dit het niet ging worden. Want nu ging Liv bij Jolie in de reismand.

Aangezien het inmiddels bijna 2.00 uur 's nachts was, besloten we naar bed te gaan en te kijken hoe de situatie in de ochtend zou zijn...

Deze bleek niet veranderd, dus was de enige oplossing een grote ruimte te maken waar ze lekker samen kunnen tutten met hun 8 kindjes. Dit vonden ze een prima idee, want vanaf toen waren de kittens ook echt van hun samen maakte het niet meer uit wie welk kitten verzorgde. Daar lagen ze dan, met hun koppies tegen elkaar en steeds opnieuw zochten hun pootjes elkaar tijdens het voeden. Dit was/is zo lief!!

Zoals ik al aangaf zijn de kittens goed aangekomen en ben ik nu ook zeker van de geslachtjes. Vanaf vandaag hebben ze ook allemaal een naam van ons gekregen, dus tijd om ze voor te stellen:

Zondag 26 september

Omdat het echt  1 grote, gezellige knuffelfamilie is, zal ik ieder weekend maar 1 update maken. Deze week staat hij bij Liv op de pagina en volgende keer komt hij weer bij Jolie. Wel zal ik deze week nog 1 keer de gewichtjes neerzetten per mama, dus hieronder de vorderingen van de (iets zwaardere) kittens van Jolie. Vanmorgen gewogen:

Finn: 311 gram / Floyd: 321 gram / Fedor: 301 gram / Faya: 315 gram

Zondag 3 oktober

Alweer een weekje ouder, groter en wijzer! Afgelopen week heb ik weer heerlijk genoten van allemaal. Wegen hoeft niet meer iedere dag, maar natuurlijk geef ik ze dagelijks nog veel kusjes en knuffels zodat ze er goed aan wennen om opgepakt te worden. Sommigen kijken al echt op als ze me horen en willen dan ook graag opgepakt worden. Anderen wachten af en laten het allemaal maar gebeuren, met of zonder gepiep... De echte knuffelkatjes zijn op dit moment Finn, Fedor, Liv en Lina.

 

In een eerder nestje van Jolie hadden we een creme/wit katertje en een lilac/creme/wit poesje, samen met 3 andere broertjes/zusjes. De 2 eersten gingen altijd als eerste dingen proberen, op onderzoek, eten, naar de kattenbak enz. En ook nu zijn het Lina en Finn die vooraan staan. Deze 2 lukten het om uit de bench te klimmen en samen gingen ze op pad. Waar Finn het na een paar stappen wel genoeg vond, bleef Lina doorlopen... Tot aan de trap naar beneden (2,5 meter). Gelukkig kwam onze zoon net naar boven... Snel hekjes neergezet en het gevaar was geweken.

Normaal gaan de kittens rond 2,5/3 weken naar de woonkamer, wat vooral voor de mama's een grote stap is. Daarom kijken wij altijd goed waar de mama's aan toe zijn. Jolie vindt alles prima, maar we merkten dat Liv haar kittens echt goed in de gaten houdt en blijkbaar meer gevaar ziet. Nadat we gisteren een verjaardag hadden hier thuis, gingen ze gistermiddag toch echt verhuizen! Ze hebben een mooie, grote tuin nu en lekkere holletjes om in te liggen. Ook ligt er al wat klein speelgoed... Maar ze vinden het nog heerlijk met de mama's in de bench, dus die tuin blijft nog even leeg. Er is tot nu toe 1 wandelingetje gemaakt door Finn, samen met 'tante' Liv. Hieronder foto's van hun nieuwe verblijf (scherpe foto's maken blijft lastig op mijn nieuwe mobiel), maar eerst alle gewichten op een rij:

Lina 394 gram / Liese 386 gram / Liv 376 gram / Lilly 391 gram

Finn 410 gram / Fedor 403 gram / Floyd 432 gram / Faya 398 gram

Zondag 10 oktober

Zie nestje Liv...

Finn
Creme kater
Nu 205 gram


Verhuisd

Floyd
Lilac kater
Nu 215 gram

Verhuisd

Fedor
Blauwe kater
Nu 200 gram


Verhuisd

Faya
Blauw/creme (tortie)
Nu 207 gram

Verhuisd

bottom of page