top of page

Ons Verhaal

Kittens Liv, 11-9-2021

We hadden het druk gisteravond, want naast Jolie is ook Liv gisteren bevallen van 4 mooie kittens! 

Haar allereerste nestje en wat zijn we trots op haar, wauw!!

Liv en Jolie waren gezellig samen gaan logeren op hetzelfde adres (Liv werd 1 dag later krols), bij 2 verschillende katers. Liv vond het maar niets en bleef vooral veel blazen tegen Fado en dit heeft ook wel 2 dagen geduurd. We hadden er een hard hoofd is aangezien er ook geen dekking gezien was. Na 3 weken wisten we gelukkig wel zeker dat het gelukt was, dus begon het wachten. 2 nestjes die tegelijk geboren zouden kunnen worden, hadden we nog nooit gehad, maar het leek ons zo leuk!

Ook bij Liv wisten we dus niet precies op welke dag ze zat (ze zijn 4 dagen geweest), dus vanaf dinsdag liet ik ze geen seconde uit het oog. Gistermiddag was ik druk bezig met Jolie en zag Liv de hele dag rustig voor de bevallingskamer liggen. Relax, dus nog niets aan de hand. Maar toen Jolie bezig was met haar 4e kitten, komt mijn man even melden dat Liv ook is begonnen. Ik ga dus nog even door haha...

Liv was zo makkelijk en liet zich echt door mij leiden toen ze steeds weer in de kattenbak ging zitten om te bevallen. Nee Liv, daar had ik hele mooie, schone plekjes voor gemaakt. Ook goed, wat een schat!

Ze had goede weeen en al snel zagen we de eerste komen. Maar wat een drama. Stuit, sterrenkijker en in de spagaat waardoor ik maar 1 pootje kon vastpakken. Ook in het vruchtwater gepoept. Erger kon niet!

Ze raakte compleet in paniek door de pijn en ik kon gewoon niets voor haar doen. Zo zielig! Toen het kitten al bijna droog was, was het lijfje er eindelijk uit, maar het kopje wilde niet. En maar draaien... Man erbij, die gelijk diep gebeten werd, maar geen beweging. Ik weet niet hoe ik het uiteindelijk voor elkaar kreeg, maar ik heb het kopje eruit gekregen. Om 20.45 uur was Liv voor het eerst moeder geworden!!

Slap kitten, levenloos... Maar dit mocht niet gebeuren. Ze had er zo hard voor gewerkt!! Ik moest haar redden (inmiddels had ik al gezien dat het een driekleurtje was, dus een poesje). Minuten gingen voorbij... slijmzuiger, ademspray, veel wrijven, nutridrops, maar nee... G*TV*R! Blijven doorgaan, ze moest het redden... En ja hoor, gerochel en een hapje naar adem. YES!! Heel moeizaam kwam ze een beetje bij. Ze bleef slap, wilde niet drinken en zowel moeder als dochter waren uitgeput! 

Liv wist niet o goed wat ze ermee moest, maar ondertussen diende het 2e kitten zich aan. Zo fijn, een normale ligging (voor het eerst die dag). Terwijl driekleurtje goed warm en wakker hielden, kreeg Liv een beetje door wat ze moest doen. Na nog 2 stuitliggingen, zat het er om 23.45 uur ook voor Liv op. Trotse mama van 4 kittens!!

Omdat het nogal hectisch liep gisteravond (Jolie wilde gelijk ook voor de kittens van Liv zorgen en raakte een beetje gestresst door de drukte) is het wegen er niet echt van gekomen bij Liv, maar hieronder dan wel de gewichten van vanmorgen. We weten alleen dat het driekleurtje 100 gram woog bij de geboorte en dat ze nu dus iets is afgevallen. Gelukkig hebben we Jolie, want met haar ervaring heeft ze het driekleurtje in haar eigen nest genomen (wat ze het liefst ook zou doe met de andere kittens van Liv).

Kitten 1: Lilac/creme/wit, 95 gam, poes

Kittens 2: Blauw/creme (tortie), 109 gram, poes

Kitten 3: Blauw/creme (tortie), 101 gram, poes

Kitten 4: Lilac, 86 gram, poes

Hieronder alvast 2 eerste foto's:

Zaterdag 18 september

Liv is vandaag precies een week mama... En ze is echt een natuurtalent! Dat ze lief was wist ik natuurlijk allang, maar zo makkelijk en zorgzaam voor haar kittens. Net of ze het al jaren doet. Ik ben zo trots! 

Het grootste deel van de afgelopen week staat al op de pagina van Jolie, maar natuurlijk wil ik ook nog iets over Liv kwijt.

Liv had er de eerste dagen nogal moeite mee om weg te gaan bij haar kindjes (en die van Jolie natuurlijk), dus die kwam de bench niet uit. Non-stop lagen er kittens aan haar tepels, maar er kwam niet veel melk meer uit. Niet zo raar als je nooit iets gaat drinken of eten. Dus begon ik haar te voeren in de bench en dan vooral veel natvoer en drinken. Kittenmelk vond ze niet lekker, vers vlees (wat ze normaal heerlijk vind) hoefde ze niet, 2 soorten brokjes gingen er ook niet in... wat dan? SOEPJES! Dat vind ze nu heerlijk en er zit lekker veel vocht in. Samen met Cosma voor de vitamines en eiwitten moet dat voldoende zijn.

Kleine, grote Liv moedert er heerlijk op los en het is heerlijk om te zien hoe dat dames alles samen doen! 

Ook de meisjes van Liv hebben vandaag hun namen gekregen van mij en het is zo leuk dat het lilac poesje dat in optie is ook Liv gaat heten :-) (een foto van beide mama's met alle kittens staat bij Jolie)

Het blauwe poesje van Liv (Lilly) bleek een crème kinnetje te hebben, dus ze is blauw/creme.

 

Hieronder stel ik ze voor...

Zondag 26 september

Wat zijn ze leuk! En eindelijk weer een keer alles volgens het boekje (tot nu toe). Zo genieten, zonder zorgen en zonder nachten bijvoeden en stress of ze wel zijn aangekomen. Dat was de afgelopen nestjes wel anders... 

Wegen doe ik alleen nog maar 's morgens en alle 8 groeien ze prima! 

Ik zit 3 keer per dag bij ze en 1 voor 1 neem ik ze lekker in mijn badjas, aai en kroel ik ze en ze worden overladen met kusjes. Door dit te doen, zie ik kleine verschillen in de karaktertjes. De 1 begint gelijk te piepen alsof ik hem/haar helemaal fijn knijpen de ander vindt het heerlijk en valt soms zelfs in slaap in mijn handen of badjas. Vooral de katertjes hebben er totaal geen moeite mee. Inmiddels zijn ook alle oogjes open, toch altijd weer een mijlpaaltje. Zo krijgen ze al echt wat meer een eigen kopje. Ze waggelen/wandelen lekker rond in de bench en gaan hun eigen lijfje ontdekken. Ze zien hun pootjes en proberen te 'klappen' in hun voorpootjes. 2 dametjes gaat dit al goed af, maar bij de anderen is het vooral heel grappig om te zien.
2 poesjes zijn ook al best zorgzaam en likken soms de andere nestgenootjes.

 

En de mama's... minstens zo belangrijk! Ze zijn perfect op elkaar ingespeeld en zijn beide nog steeds heel relax, maar ook oplettend. Er hangt een gordijn bij de deurpost en zo lang die dicht is, is het helemaal prima. Maar soms staat hij even open en als er dan een andere poes alleen al op de overloop loopt, zijn ze helemaal alert. Ik kan in ieder geval alles met de kleintjes doen en van het piepen als ik ze wil knuffelen schrikken ze ook niet meer.

Wel wordt Liv steeds meer de Sjaak. Jolie zie ik heel veel door het huis lopen, lekker in de krabpaal liggen voor de bench enz. en Liv ligt eigenlijk bijna non-sop bij de kittens te voeden. Ik laat het wel even zo gaan, want misschien hebben ze dit gewoon zo geregeld samen, maar een beetje zielig vind ik het wel. Maar misschien wilt Liv het ook niet anders...

Al met al geen echt bijzonderheden, maar vooral veel mooie momenten! Volgende week zondag zullen ze naar de woonkamer verhuizen en dan begint weer een nieuwe fase waarin ze heel veel gaan ontdekken en vooral ook doorkrijgen dat ze ok nog broertjes en zusjes hebben om mee te spelen.

Hieronder nog de gewichtjes van de kittens van Liv, die iets lager zijn dan het nestje van Jolie. Maar ze gaan heel goed. Vanmorgen gewogen:

Lina: 283 gram/ Liese: 287 gram / Liv: 280 gram / Lilly: 283 gram.

En dan natuurlijk het leukste... De foto's! (klik voor grotere foto)

Zondag 3 oktober

Zie pagina 'Nestje 4 Jolie'

Zondag 10 oktober

4 weken! En zoals altijd de week van de grote stappen... Eerste week in de woonkamer, een grote tuin om in te spelen, een kattenbak en gisteren de allereerste hapjes natvoer. 

De woonkamer was geen probleem, behalve dat de mama's even moesten wennen. Maar ook dit was prima voor hun na een dagje. Wat opvalt is dat de kleintjes het erg fijn vinden in de bench, want ze komen er nog niet vaak uit en liggen daar heerlijk op een grote berg te slapen. Op 2 na dan... Finn en Romy (Lina) willen wel graag avontuur en vooral Finn is overal voor in! Samen verkennen ze de boel buiten, spelen al een beetje met een balletje en Finn wil echt alles proberen. Brokjes eten, geen probleem, drinken uit een schaaltje, leuk, kattenbakgrind wil hij ook wel proeven en toen 3 dagen geleden het natvoer voor de mama's werd neergezet stond hij er als eerste (en enige) middenin en was niet meer te stoppen. Ik hou ervan!

Gisterochtend was het tijd om alle kittens 1 voor 1 te laten proeven van de kittenmouse. Ik ben altijd blij als ze het gelijk willen eten zodat de mama's wat minder hoeven te voeden. Ik merk aan Jolie en (vooral) Liv dat ze het zwaar krijgt met alle veelvraten. Maar ook dat regelen ze goed onderling. Liv voedt inmiddels veel minder en rust meer en Jolie heeft de taak nu meer op zich genomen. Nog even volhouden want 6 kittens eten al gretig van mijn vinger.

Mede hierdoor ga ik steeds meer de karaktertjes zien. Finn eet zelf uit het bakje, dus zelfstandig, Romy (Lina) eet zo ongeveer mijn vinger erbij op, Fedor en Lilly likken heel zacht, Floyd en Liese willen nog niet eten. Daarnaast zijn Floyd en Fedor heel rustig en op de achtergrond. Fedor vindt het heerlijk om opgepakt te worden, maar kruipt dan 's morgens in mijn badjas tot hij achter mijn rug zit en daar blijft hij dan heerlijk liggen terwijl ik wat dingetjes in huis doe. De 3 blauw/creme meisjes lijken best veel op elkaar qua karakter. Niet opvallend aanwezig, maar ze komen steeds vaker de tuin in en oppakken vinden ze fijn. Lilly is zo mooi en met haar schattige kopje heeft ze echt mijn hart veroverd. Ook vind zij het heerlijk om op haar rug met haar eigen pootjes te spelen. Zo tref ik haar dus heel vaak aan.

Wat nog niet zo goed gaat is de kattenbak. Deze staat er inmiddels 5 dagen, maar er is nog geen plasje op gedaan. Zo jammer, maar ze weten gewoon niet wat ze ermee moeten. Dus op dit moment gebruiken sommige de bak om te spelen en anderen proberen het grind op te eten. Dit kan gelukkig niet zoveel kwaad want het vergruist gelijk. Maar de plasjes worden steeds groter, dus kunnen de mama's het niet maar aan en betekent het voor mij veel verschonen. Ik hoop dat ze het snel doorkrijgen...

Qua gewichten gaat het goed, ook al zijn ze deze week niet heel veel aangekomen. Dit is logisch omdat ze veel meer bewegen en spelen, maar ook omdat de mama's misschien niet genoeg meer aanmaken voor hun grote kinderen. Snel over op 4 maaltijden vlees/vis dus... Ze wegen nu allemaal tussen de 445 en 470 gram.

Als laatste nog wat foto's. Helaas lukt het me steeds niet echt om scherpe foto's te krijgen en daarom had ik ook een leuk filmpje gemaakt, maar deze is te groot om op de site te zetten. Hieronder toch wat (vage) foto's. Komende week komen er al een aantal mensen op kittenbezoek, dus dan kunnen ze live bewonderd worden!

Romy (was Lina)
Lilac/creme/wit poesje
Nu 187 gram


Verhuisd

Liese
Blauw/creme poesje
Nu 192 gram

Verhuisd

Liv
Lilac poesje
Nu 178 gram


Verhuisd

Lilly
Blauw/creme (tortie)
Nu 181 gram

Verhuisd

bottom of page